Home » Rohda’76 J015/1 – VEP J015/1

Rohda’76 J015/1 – VEP J015/1

Door Omar Putzu | 17 september 2016 | Wedstrijdverslagen

Wederom niet gewonnen. Laat ik daar eens mee beginnen. Toen er aan mij werd gevraagd, Joh hoe ging de wedstrijd moest ik geen seconde nadenken. Deze wedstrijd is in een woord te beschrijven. Slecht. Maar om onze trouwe lezers toch op de hoogte te brengen hoe dit nou kan, en wat er nou gebeurde, laten we even een stap terug nemen. De stap naar nog voor de wedstrijd. 11:40 ( eerder konden wij er niet in ) kleedkamer: De spelers straalde het volgende uit: Wij gaan hier niet verliezen. De 3 punten, dat was het belangrijkst voor deze ploeg. En wat zou dat een goede boost geven aan ons zelfvertrouwen, Na 1 verlies en 2 gelijke spellen, wordt het natuurlijk toch een keertje tijd om 3 punten te halen. Wij zijn tenslotte Rohda J015-1. Op voorhand staat deze wedstrijd te boeken als een cruciaal duel. Bij winst, doen wij natuurlijk goede zaken, bij verlies wordt het wel erg zorgzaam voor de technische staf, zeker met het oog op de komende weken waarin wij hele pittige tegenstanders gaan treffen. Volgens de collega trainers van andere teams, de beste ploegen van de competitie, Jodan boys en rivaal Esto en ook nog WDS. 11:55 wedstrijd bespreking: Belangrijk was natuurlijk de manier van spelen en wat voor taken hebben de spelers. 12:10 op weg naar het veld. De toon was gezet in de kleedkamer, nu was het de taak om het te laten zien op het veld. Een goede warming-up is daar een onderdeel van.

Aftrap 12:32: Wij proberen ons spel te spelen vanaf de eerste fluit signaal. Vep begon erg fel en drong ons snel terug naar eigen veld. Dit zijn wij niet gewend, wat gebeurd hier? Dit horen wij te doen bij onze tegenstanders. Nu zijn de rollen vanaf de eerste minuut al omgedraaid en worden wij flink onder druk gezet. Vep geeft iets gas terug en wij kunnen door middel van de lange bal te spelen meer richting de helft van de tegenstander. Wij komen in de buurt van hun 16 meter gebied maar daar houd het ook wel bij op. Het is Vep dat na een kwartier spelen de stand op 0-1 brengt. Aanval via links ( voor ons rechts ) waar gemakkelijk langs Christian werd gelopen door hun aanvaller, die schoof de bal langs Max. Vep is gevaarlijker en krijgt de beste kansen om te scoren. Wij komen op een of andere manier niet in de wedstrijd en Vep scoort op exact dezelfde manier de 0-2. 2 wissels aan de kant van Rohda moet de wedstrijd doen kantelen. Helaas lukt het ons niet om tot scoren te komen vlak voor rust. Een mooie vrije trap van Rick die net overging. Het zal mij niets verbazen als onze trouwe supporters ontzettend geschrokken zijn van ons belabberde spel. Wij hebben niets laten zien wat wij kunnen. Een erg matige wedstrijd tot nu toe van onze kant.

In de rust waren wij alles behalve tevreden. Dat heb ik laten weten ook. Wij moesten ons herpakken en een veel betere 2e helft op poten zetten. Wij wonnen bijna geen enkel duel, en dat te bedenken dat wij op een enkeling na groter waren dan de spelers van Vep. De teleurstelling was enorm, de verbazing was enorm, de motivatie om het beter te doen was er ook, de drive om te laten zien wat wij kunnen is er ook. De 2e helft Was dan ook stukken beter dan de eerste helft. Ik loop alweer op de feiten vooruit.

De 2e helft gaan wij in, en de simpele taak is om eens te laten zien aan al die supporters en natuurlijk aan onszelf, dat wij Rohda zijn en dat wij niet zomaar verslagen worden, en zeker niet op ons prachtige hoofdveld. En het alle belangrijkste is, Dat wij onze taken goed gaan uitvoeren, en ons spel nu eens gaan spelen. Wij zetten vanaf de fluit signaal meteen vol druk op Vep en daar had Vep duidelijk niet op gerekend. Wij willen kosten wat kost richting de gelijkmaker. Wij wonnen bijna elk duel, lieten Vep niet in hun spel komen en drongen hun terug naar het eigen helft.  Dat leverde kansen op voor oa spits Florus. Helaas miste wij een aantal mooie kansen. Het was Florus die zorgde voor de 1-2 en wij bleven gaan voor de gelijkmaker. Vep kreeg bijna geen kans meer in de 2e helft, maar wel een hoekschop. En ja, je raad het al. Die ging er in. Een beetje mazzel hoort daar helaas ook bij. Feit was wel dat wij een nog grotere opgave hebben om naar gelijke hoogte te komen, zeker omdat er niet heel lang meer gevoetbald kan worden gezien de tijd. Ik greep in en wij gingen alles of niets spelen voor de laatste 10 minuten. Sander kwam erin en een verdediger, Lars, ging eraf. Nog geen minuut later kon Sander er alweer af door flink natrappen. Een belachelijke actie wat ik absoluut niet goedkeur. Het is niet voor het eerst dat Sander er vroegtijdig af moet. Tegen SC Woerden kreeg hij geel voor een belachelijke actie, en  nu, weliswaar geen kaart maar wel genoeg reden om hem eraf te halen, weer dus vroegtijdig eraf. Mees schoof door naar de aanval. Die zelfde Mees kreeg nog een hele mooie kans, van een meter of 20 schoot hij net over. Het is Jelle die een goede actie maakt en daaruit wist hij de 2-3 op het scoren bord te zetten. Helaas was er niet genoeg tijd meer voor meer doelpunten. Dat was tevens het einde van de wedstrijd. Een grote teleurstelling, de spelers waren boos, met name op het feit dat wij onszelf weer niet belonen, de 2e helft was stukken beter dan die hele, hele, hele, hele, hele matige eerste helft. Het is zonde, want wij worden met de neus in de boter gedrukt. Elke fout kan worden afgestraft op dit nivo. En dat is gebleken. Als wij hard blijven werken dan komen die eerste 3 punten er vanzelf. Volgende week nemen wij het op tegen Jodan Boys, daarin moeten wij meer dan 150% van onszelf geven want dat wordt op voorbaat een hele lastige pot. Maar zoals een wijze heer ooit eens gezegd heeft. De bal is rond. Daardoor kan het dus altijd alle kanten opvallen. Kijk maar eens naar de wedstrijd Feyenoord – ManU. 1 kans is genoeg zolang je het achterin maar dicht houd en heel hard werkt als team. Kansen genoeg dus voor ons. Deze wedstrijd is ondanks de nederlaag dus erg leerzaam geweest. De tranen kunnen weg, de boze wolken gaan verdwijnen en die gaan komende week plaats maken voor zonneschijn en een blauwe hemel. Let maar op 😉

De opstelling was: Max, Lars, Rick, Niels, Christian, Imad (c), Mees, Wessel, Sander, Florus, Don. Wissels: Luc en Jelle.