Home » Rohda’76 komt goed weg met punt

Rohda’76 komt goed weg met punt

Door Kees van der Wilk | 19 februari 2017 | Nieuws

In de topper met koploper FC Oudewater had Rohda’76 over geluk niet te klagen. De Bodegravers mochten met 2-2 in hun handen wrijven.

,,In de eerste helft hadden we wel met 4 of 5-0 achter kunnen staan,’’ klonk coach Boris van Es realistisch na afloop. Dat de schade tot 1-0 beperkt bleef was voor een belangrijk deel te danken aan doelman Jeroen Kok. De vervanger van de geblesseerde Nova Markarian toonde zich een heuse plaaggeest voor de thuisclub. Met diverse reddingen behoedde Kok de blauwhemden voor een onoverbrugbare achterstand halverwege de wedstrijd.

In de tweede helft herpakte Rohda’76 zich en toonde zich gelijkwaardig aan de thuisclub. Stephan Wahl onderstreepte dat met de gelijkmaker, 1-1. Wahl joeg een vrije trap onhoudbaar in de touwen. Amper vijf minuten later stond Rohda’76 weer op achterstand, 2-1. Mitchell van Waveren zorgde er na een afgeslagen corner voor dat Rohda’76 alsnog met een punt van het veld stapte. Door de puntendeling en het gelijke spel van nummer twee – Hazerswoudse Boys -veranderde er niets in de top drie. Rohda’76 blijft derde op vijf punten achterstand van FC Oudewater.

Komende zaterdag 25 februari neemt Rohda’76 het thuis op tegen Alphia. De wedstrijd op sportpark De Broekvelden begint om 14.30 uur.

Foto-onderschrift: Door het uitstekende keeperswerk van Jeroen Kok (zwart tenue) hield Rohda’76 een punt over aan de topper tegen FC Oudewater.