Home » ROHDA ’76 MO13/1 twee wedstrijden.

ROHDA ’76 MO13/1 twee wedstrijden.

Door Henk Francken | 15 maart 2017 | Wedstrijdverslagen

De wedstrijd tegen Bergambacht was op 4 maart in Bergambacht. Bergambacht had nog geen punt verloren. Er stond dus een pittige wedstrijd op het programma. Het was dus niet gek dat iedereen best wel zenuwachtig was. Meteen in het begin van de wedstrijd scoorde Bergambacht met een boogbal die met veel geluk in het doel eindigde. 1-0. Het duurde niet zo erg lang of ook de 2-0 lang in het net. Gelukkig lukte niet iedere aanval van Bergambacht. Ook kreeg Elise nog een kans na een pass van Samia. Net voor de rust scoorde Bergambacht de 3-0.

In de rust kregen de meiden een peptalk. Dit was wel nodig om de moet er toch in te houden. We moesten wel blijven voetballen. De sterspeelster, die onder de hoede van Anouk stond, wist deze wedstrijd maar één keer te scoren. Dat was dan meteen de 4-0. Bergambacht wist ook nog een hoekschop te benutten en de 5-0 in te koppen. Een schot van Imane ging helaas naast. Maar Bergambacht wist wel te scoren. 6-0. Die lelijke 0 moest weg uit de stand! Na een goede solo van Rolinde wist ze toch te scoren 6-1!!!!!!!!! Het was een wedstrijd waar we goed ons best deden, maar we snel willen vergeten.

Snel over naar de volgende wedstrijd. 11 maart, een week later, tegen Cabauw. Ook ging het om een uitwedstrijd. Het ‘sportcomplex’ was makkelijk te vinden, maar waar moet je erop?? We hadden het paadje toch gevonden. Na 2 verloren wedstrijden moest er nu toch een keer gewonnen worden.

De wedstrijd begon heel rustig. Zowel voor ROHDA als voor Cabauw. Anouk had wel wat te doen op doel. Na een hoekschop van Cabauw en wat heen en weer gepingel, belande de bal achter Anouk. (de grensrechter stond niet op de goede plaats, anders was het nog een hoekschop). 1-0. Dit was voor ROHDA het teken om toch meer te gaan aanvallen. Sana probeerde twee keer de score voor ROHDA te openen. Het was een schot van Imane dat langzaam richting het doel ging. Iedereen dacht die heeft de keepster wel. Maar de bal belande toch in het doel 1-1! Dit was ook de ruststand.

De tweede helft kwamen we sneller uit de ‘startblokken’. De eerste kans van Rolinde ging voorlangs. Niet veel later maakte ze een mooie solo en met een mooie pass op Imane maakte ze de 1-2! Imane was erg op dreef met een paar mooie acties en een bal voorlangs. Maar ze kwam niet aan scoren toe. De scheidsrechter lette goed op hands, als dat binnen het stafschopgebied is betekend dat een penalty. Malika mocht hem nemen. Ze schoot hem er prachtig in. 1-3!! Later paste Sara de bal op Rolinde, die bleef door jagen en maakte dan ook de 1-4! Cabauw was de hele tijd niet aan aanvallen toegekomen. Toch kregen ze op het laatst toch nog een mooie kans. Gelukkig ging de bal net naast. Eindelijk weer een gewonnen wedstrijd. Zo kunnen we vol goede moet naar de volgende wedstrijd.