Home » Rohda’76 MO11-1 op stoom!

Rohda’76 MO11-1 op stoom!

Door Annemiek van der Meer | 15 oktober 2017 | Wedstrijdverslagen

Hoewel oorspronkelijk een wedstrijd tegen de koploper, Cabauw, op het programma staat, is het toch Oudewater die de MO11 als tegenstander treft, deze zaterdag. Na drie wedstrijden blijkt Cabauw toch echt te sterk voor deze competitie, en zijn ze doorgeplaatst. Oudewater zou hier meer op zijn plek zijn, die is ingevoegd. Ach, het maakt niet uit, als de meiden maar lekker kunnen ballen, ze hebben er echt wel weer zin in! En een bonus: het is de Week van de Scheidsrechter. Blijkbaar wil iedereen graag fluiten bij de MO11, want we krijgen zelfs twee scheidsrechters: een voor de rust en een tweede na de rust J De meiden zijn er blij mee, het is fijn als er iemand is die hen helpt bij het spelen van de wedstrijd!

We beginnen onder een heerlijk stralend zonnetje, vindt iedereen behalve keepster Luna die er pal tegenin moet kijken. Gelukkig begint de MO11 direct aan de andere kant, dus heel veel last heeft Luna er nog niet van. Tessel neemt een mooie corner, Esmee probeert het maar omdat het een stuiterbal wordt is ie lastig in te schieten. Dan krijgt Oudewater een kans, die ze nét – pfoei! – missen. Aan de andere kant schiet Melissa een corner bijna direct in de goal, waarna Tessel in tweede instantie net over schiet. Het is spannend! Rohda krijgt kansen genoeg, maar moet alleen het net nog even vinden. Oudewater krijgt weer een kans, maar door mooi verdedigen wordt dat weer opgelost. Dan loopt Emma met de bal op, en steekt het hele middenveld over. Ze geeft een fijne voorzet op Melissa, die de bal er netjes in schiet! Yes, daar is dan die 1-0! We zijn er een beetje van van slag, want vlak na de aftrap is er een uitbraak van Oudewater. Een tegenstandster dribbelt zo het veld over. Ons middenveld laat haar lopen, en het lukt Rosalin dan niet om haar nog te achterhalen. Ze komt alleen op keepster Luna af en heeft de hoek voor het uitkiezen – score is 1-1. Tja, samen doelpunten maken betekent ook weer samen terugvallen als we geen balbezit meer hebben…. Dit was jammer. Maar niet getreurd, we gaan gewoon lekker verder en moeten er dan maar voor zorgen dat we zelf weer een doelpunt maken. Dune gaat er vol voor. Ze geeft een mooie voorzet voor de goal van Oudewater langs. Via de knie van de verdediger gaat de bal er direct al in! Ja, daar is ie al, we staan weer voor! 2-1. Een paar minuten later schiet Dune er vanaf een mooie positie nog eentje in, dat is de 3-1. Joyce krijgt dan ook nog een kans en maakt het de keepster van Oudewater lastig. Ze werkt hem toch uit haar goal.

In de rust draagt Luna het keepersshirt weer over aan Joyce. We hebben nog geen vaste keeper, maar Joyce vindt het leuk om regelmatig te keepen en mag dat dan ook.

Direct na de pauze laat Tessel een prachtige solo zien. Ze speelt vijf tegenstandsters uit en maakt de actie af door de bal in de goal te schieten. Het publiek is laaiend enthousiast! Die 4-1 zit er luid en duidelijk in! De volgende kans is voor Luna, ze heeft een heerlijke trap die jammer genoeg vlak voor het doel langs gaat. Oudewater laat het er echter niet bij zitten, met een een-twee lopen ze nog eens door onze verdediging heen en scoren ze de 4-2. Ze ruiken kansen en blijven er voor gaan. Het levert een leuke wedstrijd op, al met al, maar de meiden van Rohda laten het er niet bij zitten. Een actie voorin levert weer een corner op. Tessel neemt hem en draait hem er zowaar in één keer in! Daar is de 5-2! Ook Esther geeft nog een mooi schot op doel. De keepster staat er helaas net tussen. Weer een corner, die aanbelandt bij Luna. Zij laat een prachtige gedraaide omhaal zien, die jammer genoeg op de paal belandt. Wat een wereldactie was dat! Het sluit meteen de wedstrijd af, want de scheidsrechter fluit af. Weer een gewonnen wedstrijd! Wat gaat dit team heerlijk door deze najaarscompetitie heen!