Home » Wedstrijdverslag Schoonhoven 1-ROHDA’76 1

Wedstrijdverslag Schoonhoven 1-ROHDA’76 1

Door Beheerder | 3 september 2011 | Nieuws

03-09-2011 20:49

De seizoensouverture start vandaag tegen niemand minder dan Schoonhoven. Een ploeg waarmee we in het verleden aardig mee in de clinche gelegen hebben. Was dat niet de ploeg die in het seizoen 2003-2004 met 1 punt verschil achter ons eindigde? En was dat ook niet de ploeg die on is het seizoen 2008-2009 liet degraderen uit de 3e klas? Ja! Toch staat de wedstrijd van vandaag in een totaal ander beeld, in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst, dat weten we. Ook de voorbereiding van beide ploegen staan in schril contrast. Wij verloren onze 3 bekerwedstrijden waar Schoonhoven haar 3 bekerwedstrijden won. Ook dit staat totaal los van deze ontmoeting. Onder een prachtig nazomerzonnetje begonnen we de westrijd in en tegen Schoonhoven.
1e helft
Waar Schoonhoven al langer in de 3e klasse actief is maakten wij vandaag ons officiele debuut. Het werd een debuut waarbij duidelijk werd dat Schoonhoven in de fase verder is dan wij. Verder in de persoonlijke duels maar ook als ploeg verder dan wij. Toch was het echter Wim die voor ons de score had kunnen openen. Het was daarna Schoonhoven dat de wedstrijd volledig domineerde en in de eerste 25 minuten zelfs al 3 keer scoorde. Pas daarna ging het gas er bij hun vanaf en konden wij mondjes maat aan aanvallen denken. Het was Arnoud die ons na een goed lopende aanval in de wedstrijd hield 3-1. Met deze stand gingen we ook rusten.

2e helft
In de tweede helft probeerden we Schoonhoven onder druk te zetten, snel de aansluitingstreffer maken en zo de wedstrijd te laten kantelen. Dit lukte echter bij vlage, maar de echte dadendrang om een goal te forceren ontbrak. Ook Schoonhoven vond deze tussenstand wel goed en zette niet echt aan om de 4e te maken. Zo halverwege de tweede helft viel de 4e goal dan toch en zat de wedstrijd op slot. Wim maakte er na een goede aanval nog 5-2 van, maar Schoonhoven had het laatste woord en scoorde vlak voor tijd de 6-2.

Al met al een vrij vervelende middag waarbij het debuut niet verliep zoals wij dat graag wilden. We kregen een goede les in effectiviteit en scherpte. Toch blijft het lastig om deze wedstrijd in een perspectief te plaatsen. Er liggen ons echter nog 25 wedstrijden in het vooruitzicht om daarna de balans te kunnen opmaken. Volgende week treden we thuis een tegen Moerkapelle. Ik hoop u dan allen te zien op ons sportcomplex.