0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Broekvelder van de week

Broekvelder van de week

Broekvelder van de week? De man met de vlag
Afgelopen week liet de KNVB weten dat het eerste elftal verplicht moest uitwijken naar kunstgras, bij afgelasting van het hoofdveld. Deze maatregel gaat normaal gesproken pas in per 1 maart. De KNVB maakte de koerswijziging pas op vrijdagavond bekend.

Volgens trainer Arjen Linstra was dat niet in het voordeel van zijn elftal. ,,Door deze maatregel was ons eerste elftal zijn thuisvoordeel op gras kwijt ten opzichte van Linschoten. Die speelt al zijn thuiswedstrijden op kunstgras en is minder gewend aan gras als ondergrond. Daardoor hebben we natuurlijk niet verloren, maar het was niet in ons voordeel, zeker achteraf gezien niet.’’

Het aanwijzen van de ‘Broekvelder van de Week’ vond Linstra niet eenvoudig, omdat bijna het complete elftal een offday had. ,,Het is natuurlijk ook niet heel makkelijk om goed in de wedstrijd te komen als je binnen 5 minuten op een 0-2 achterstand komt.’’

Deze week geen speler, maar in de week van de scheidsrechter, zetten wij onze assistent-scheidsrechters Rick van der Moolen, Arjan van Veen en Erik Dijk in het zonnetje. Deze mannen hanteren bij toerbeurt de vlag bij ons eerste elftal.
De assistent-scheidsrechter, vroeger grensrechter of vlagger genoemd, heeft niet altijd de makkelijkste taak en krijgt ook vaak commentaar maar ze staan er mooi wel. ,,Dank mannen, namens de selectie en staf wordt dit erg op prijs gesteld.’’

Foto: Rick van der Moolen

Herman Berends ‘De Broekvelder van de Week’

Deze week begon eigenlijk verleden week maandag 28 september met extra persconferentie van het kabinet met onder andere de maatregel dat er geen publiek meer mocht komen kijken in zowel het betaald voetbal als bij de amateurs.

Alle betaald voetbalclubs, maar ook zeker amateurclubs zoals Rohda’76, hebben hierdoor weer aanvullende extra maatregelen moeten nemen. Dit kost vele vrijwilligers veel tijd en energie. Dat geldt voor de senioren tot de allerkleinsten. Ook de 4/5 jarige spelers die trainen onder Ard merken hier de gevolgen van. Het is niet altijd makkelijk of goed te begrijpen maar laten we vooral blij zijn dat de bal nog mag rollen.

Afgelopen zaterdag mocht het eerste elftal aantreden tegen de gedoodverfde kampioen SCH’44 uit Harmelen. De wedstrijd was eigenlijk maar tien minuten een wedstrijd namelijk de eerste tien. Daarna was SCH’44 op alle fronten de betere ploeg en won verdiend met 4-2.

Ondanks dat er weinig publiek was, kregen we toch nog van de vier meegereisde officials een stem op de ‘Broekvelder van de Week’. Stemmenverzamelaar Siederik Berends kon na het sluiten van de stemhokjes officieel meedelen dat de keuze was gevallen op zijn broer Herman.

De motivatie voor de keuze spreekt voor zich. Herman speelde met veel flair, lef en verdedigde agressief vooruit op de lepe spits van SCH’44. Die beschikt over veel kwaliteiten, maar hij had het toch erg lastig door de speelstijl van Herman. Verder verdient Herman een compliment voor de manier waarop hij zichzelf in het elftal heeft geknokt. Hij zet zijn werkdiensten zoveel mogelijk om, zodat hij kan trainen (pas één training gemist sinds augustus).

Herman is super fit en – misschien niet onbelangrijk om even te benoemen in deze tijd – ook buiten het veld vormt hij een belangrijke schakel. Herman schakelt niet alleen met het team de aanvallers van de tegenpartij uit, maar is ook zeer belangrijk als ziekenhuisverpleegkundige in de strijd tegen het coronavirus.

Afgelopen zaterdag 26 september won het eerste elftal knap zijn eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Kamerik met 4-1. Er waren meerdere uitblinkers deze middag maar de stemmen van het thuispubliek gaven uiteindelijk de doorslag. Na of tijdens iedere competitiewedstrijd van het eerste elftal kunnen toeschouwers stemmen door een sms te sturen naar leider Siederik Berends. U vermeldt in die sms de naam van de speler en Siederik zal daarna de stemmen tellen.
Leider Siederik had het erg druk met stemmen tellen, want de uitslag werd pas in de loop van zondagmiddag bekend. De strijd om de plekken 1 en 2 werd een nek aan nek race tussen Robin de Mooij en Jeroen Schouten.
Jeroen verzorgde de openingstreffer en Robin slalomde langs 4 à 5 man waarna hij de bal panklaar legde voor Steven Holthuijsen die de 2-0 binnenschoot. Uiteindelijk bepaalde ons blauwwitte publiek dat Jeroen Schouten zich deze week de ‘Broekvelder van de week’ mag noemen.
Jeroen tekende niet alleen met een geplaatst schot voor de openingstreffer, maar werkte zich ook het snot voor de ogen. Hij werd zaterdag al onder luid gejuich en applaus gewisseld nadat hij moegestreden het strijdtoneel verliet een aantal minuten voor tijd. Zaterdagavond in een plaatselijke uitgaansgelegenheid is Jeroen op de grond zittend nog behandeld tegen een krampaanval in de kuit. Deze foto circuleerde al snel door de selectieapp tot grote hilariteit van de overige selectiespelers.
Jeroen, beide beentjes weer op de grond deze week en nog hard(er) trainen aankomende week dat voorkomt vast een krampaanval de volgende keer.

Het vlaggenschip van Rohda’76 speelde afgelopen zaterdag verdienstelijk tegen v.v. Sportief uit Woerdense Verlaat. Na iedere competitiewedstrijd van het eerste elftal zal er een ‘Broekvelder van de week’ worden uitgeroepen. Een eervolle onderscheiding voor een speler die tijdens de wedstrijd op positieve wijze opviel of opvallend heeft gepresteerd. Een wekelijkse rubriek op initiatief van trainer Arjen Linstra die hij zelf van nader commentaar voorziet:

,,Er was een hoop publiek uit Bodegraven meegekomen en later ook uit Boskoop waar het tweede elftal een knap punt pakte bij Floreant (1-1). Om op de ‘Broekvelder van de week’ te kunnen stemmen kunt u sms’en naar leider Siederik Berends hij is hier zelf nog niet van op de hoogte maar zal wel alles netjes bijhouden en de stemmen tellen zodat we iedere week een speler kunnen uitroepen tot Broekvelder speler van de week.’’ 

,,Nadat de scheidsrechter had afgefloten was zijn foto met kroon al snel zichtbaar op de Rohda’76 instagrampagina en nu dus ook de eerste ‘Broekvelder van de week’, namelijk Steven Holthuijsen. Steven zat even door een vervelende blessure in de wachtkamer, want nadat hij weer speelklaar was er geen reden om te wisselen.’’ 

,,Redelijk onverwacht kwam er afgelopen donderdag een plekje vrij in de basis. Door Steven zijn goede invalbeurten en trainingsmentaliteit knokte hij zich – zoals het hoort – terug in de basis. Hij maakt dit vertrouwen ook meer dan waard want na 7 minuten schoot hij fantastisch de 0-1 binnen na goed voorbereidend werk van Daniël van Leeuwen.’’ 

,,Steven zet de lijn door en mogelijk zien we je vaker terug in deze nieuwe rubriek.’


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar
De Knikker
Goudriaan Jongerius
Bizway
Freek zorgt voor je hypotheek
LekkerMakkelijk
Formido
Vision for Beauty
Jumbo
Rabobank
Marelcom

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie