0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Broekvelder van de Week: Wessel Sterk en Jeroen Schouten

Broekvelder van de Week: Wessel Sterk en Jeroen Schouten

Door Ad van den Herik | 7 maart 2023 | Broekvelder van de week

De  rubriek ‘Broekvelder van de Week’ is een eervolle onderscheiding voor een selectiespeler die tijdens de wedstrijd op een positieve wijze opviel of opvallend heeft gepresteerd. Een wekelijkse rubriek op initiatief van en door trainer Arjen Linstra.

Afgelopen week geprobeerd een goede voorbereiding te draaien op de wedstrijden van 1 en 2 tegen Perkouw 1, respectievelijk Koudekerk 2. Mede door de voorjaarsvakantie was de selectie alles behalve compleet met trainen. Wat wel erg positief is dat vrijwel iedereen op tijd terug was van vakantie om op zaterdag te kunnen vlammen. 

Inspiratie
Tijdens de warming up van 1 werden we opgeschrikt door loeiende sirenes want Rohda’76 2 kwam terug uit Koudekerk. Zij kwamen terug onder politiebegeleiding, want zij hadden de punten gestolen in Koudekerk. Deze politiebegeleiding is uiteraard met een knipoog naar de gestolen punten, maar wel erg goed gedaan mannen een knap resultaat! De hoofdtrainer van Rohda’76 kan gerust in zijn woonplaats Koudekerk een extra rondje lopen in de plaatselijke supermarkt na deze uitstekende overwinning.
Deze rubriek was erg gemist want de schrijver kreeg zelfs berichten op zijn telefoon waar de Broekvelder van de Week bleef na de wedstrijd tegen Cabauw. De inspiratie om wat te schrijven over dit teleurstellende resultaat was even weg maar we zijn weer terug.  

Vierde plaats
Het resultaat tegen Perkouw was slecht, want het betekende de derde verliespartij dit seizoen in de competitie. Overigens tegen de huidige nummer 1,2 en 3 werd verloren en zelf staat Rohda’76 op dit moment op een verdienstelijke 4e plaats. Deze plek is normaal gesproken voldoende om het toetje te mogen mee maken die nacompetitie heet maar de aankomende periode zal er dan wel uit een ander vaatje getapt moeten gaan worden.  
Over de wedstrijd en het spel pakte alles wel uit zoals vooraf bedacht alleen je moet goals maken. De kansen waren er maar Perkouw scoorde helaas 1x meer waardoor we met het minimale verschil verloren. Aan inzet en beleving lag het niet er stond een echt team dat knokte voor iedere meter. Was het pech? Was het ritme? Ik denk een combinatie van alles waarbij de spelers op basis van deze wedstrijd qua werk en vechtlust elkaar niks kunnen verwijten. Uithuilen en goed 2x trainen, dan werken we toe naar Gouda uit.  

Aanmoediging
De zaag van de week komt op de naam van Bojan Lazic. Of het te maken had met zijn horloge dat hij na afloop kwijt was weet ik niet maar hij was een klein stukje te laat. Overigens doen we Bojan tekort om het alleen hier over te hebben want qua beleving en winnaarsmentaliteit is hij een voorbeeld voor anderen en haalt de afgelopen 2 wedstrijden een ruime voldoende.  
De Broekvelder van de Week is deze week een aanmoediging om zo door te gaan: Wessel Sterk die terug lijkt te komen na bijna een jaar blessureleed en Jeroen Schouten die na een moeilijke periode de weg omhoog weer vindt.  Beiden hadden afgelopen week een uitstekende trainingsmentaliteit en trokken dit door naar de zaterdag. Ook hier kwam weer duidelijk naar voren dat je speelt zoals je traint! Gezien het spel van 1 telt dit overigens voor het grootste gedeelte van de groep, want er is meer dan goed getraind afgelopen week. Hopelijk de aankomende weken trekken we dit door en dan zal dit ook resulteren in meer punten voor 1 en 2. Dat kan dan niet uitblijven.  

Deze week weer hard trainen en dan gaan we ervoor om met 1 en 2 weer is 6 punten samen te pakken!


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie