Home » Broekvelders van de week: Vincent Vermeer en Vlatko Lazic

Broekvelders van de week: Vincent Vermeer en Vlatko Lazic

Door Ad van den Herik | 24 januari 2023 | Broekvelder van de week

De  rubriek ‘Broekvelder van de Week’ is eervolle onderscheiding voor een selectiespeler die tijdens de wedstrijd op een positieve wijze opviel of opvallend heeft gepresteerd. Een wekelijkse rubriek op initiatief van trainer Arjen Linstra. Door de midweekse wedstrijd tegen Siveo’60 zijn er dit keer zelfs twee Broekvelders van de Week.

Op dinsdag 17 januari speelde Rohda’76 zijn eerste officiële wedstrijd in 2023. Uit tegen Siveo’60 die op verzoek van de tegenstander werd omgezet in een thuiswedstrijd i.v.m. problemen met de lichtinstallatie in Zegveld.

De Broekvelder van de Week scoorde vlak na de rust de belangrijke 1-2 en was ook betrokken bij de 2-3 die uiteindelijk door Issam werd gemaakt. Vincent sleurde trok gaten en speelde bij wijze van spreken 3 wedstrijden in 1 wedstrijd qua meters die hij maakte ten opzichte van zijn teamgenoten en tegenspelers.

Er zijn zeker nog verbeterpunten in het voetballende gedeelte maar ook hier ontwikkelt Vincent zich in getuige ook de goal die hij afgelopen zaterdag in 1x uit de lucht heel fraai achter de keeper van SPV’81 schoot.

Afgelopen zaterdag 21 januari was het overigens zeer twijfelachtig of de wedstrijd door kon gaan maar met dank aan de spelers van Rohda’76 J011-1 werd onder leiding van Ard Hoogendoorn en grensrechter Sander van Gent het zestienmetergebied ijsvrij gemaakt waardoor consul Wijno Verweij de scheidsrechter kon bellen dat er toch gespeeld kon worden.

De eerste helft was rommelig en stond er 1-1 op het scorebord, maar de tweede helft stond de Broekvelder van de Week op: Vlatko Lazic. Hij nam het elftal bij de hand door onder andere twee keer te scoren. maar ook in de coaching en in het slim lopen en vele bewegen zonder bal was hij moeilijk af te stoppen.

Zo komt Rohda’76 heel aardig uit de winterstop, waarbij de rol van de spelers van JO19 niet onvermeld mogen blijven. Zo stond Pepijn van der Have twee keer in de basis en scoorde zelfs. Ook Guus Plomp, Casper Bukman, Jorrit van der Have lieten zien dat zij eraan komen. Een goede en mooie ontwikkeling binnen de club!

Aanstaande zaterdag 28 januari mag het vlaggenschip naar GSV. Gelet op de weerspelling lijkt de kans groot dat er gewoon op gras afgetrapt kan worden om 14.30 uur in Gouda.