0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Broekvelder van de week: Tygo Zwaan

Broekvelder van de week: Tygo Zwaan

Door Ad van den Herik | 18 oktober 2022 | Broekvelder van de week
De  rubriek ‘Broekvelder van de week’ is eervolle onderscheiding voor een selectiespeler die tijdens de wedstrijd op een positieve wijze opviel of opvallend heeft gepresteerd. Een wekelijkse rubriek op initiatief van trainer Arjen Linstra.


Zaterdag 15 oktober 2022 stond er even voor 16.30 uur een 1-1 einduitslag op het scorebord. Rohda’76 stond tot ver in blessuretijd met 1-0 voor, maar toch kwam Gouda nog op gelijke hoogte. Een bittere pil voor de mannen uit Bodegraven en ook voor de jongens uit Vak76 dat weer als vanouds het eerste elftal steunde vanaf de tribune. 

Aan Rohda’76-kant stond er een echt team in het veld waarbij de spelers voor elkaar door het vuur gingen. Het voetbal was niet zo verzorgd als in eerdere competitiewedstrijden, maar dat had ook zeker te maken met de strijdwijze van Gouda. Een moeilijk bespeelbare ploeg die ook zeker hoog in het linker rijtje van deze klasse gaat eindigen.  

Een Broekvelder van de week aanwijzen deze zaterdag was lastig want niemand stak er extreem bovenuit maar we gaan voor mister controleur Tygo Zwaan. De handelingssnelheid en keuzes in balbezit moet nog omhoog en beter. Tygo zijn kwaliteiten liggen echt in het verdedigende werk op het middenveld en de ruimtes die de andere middenvelders niet meer kunnen bewaken en controleren vandaar de bijnaam mister controleur. 

Tygo is heel onopvallend een hele belangrijke schakel geworden in de speelwijze van het eerste elftal. Zeker in balbezit zal hij nog sneller en betere keuze(s) moeten maken maar zonder bal en spelend vanuit de controle en altijd denkend in het teambelang een onopvallende belangrijke kracht!   


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie