0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Wedstrijdverslag van de Schoonhoven site
foto 1

Wedstrijdverslag van de Schoonhoven site

Door Beheerder | 4 september 2011 | Nieuws

4 september 2011 11:00

Schoonhoven kent uitstekende competitiestart

foto 1Op een prachtige zomerdag is Schoonhoven de competitie uitstekend begonnen. Rohda ’76 werd met een 6-2 nederlaag huiswaarts gestuurd. Voor Schoonhoven waren Paul Hom (2x), Willem-Paul van der Heijden, Erik Kuiper, Pieter Meijer en Robin Heijkoop de doelpuntenmakers.

Na een goede voorbereiding was het eindelijk zover en kon er afgetrapt worden voor de competitie. Voor trainer Bert Potuyt was het zijn eerste duel als hoofdtrainer en hij zal benieuwd zijn geweest of zijn spelers er na weken van voorbereiding klaar voor waren. Het was vooraf moeilijk in te schatten wat de kracht van tegenstander Rohda ’76 was en bij de aftrap stonden de gezichten van de spelers dan ook gespannen.

Al snel in de wedstrijd bleek dat Schoonhoven de sterkere ploeg was. Toch kwam het elftal na 3 minuten met de schrik vrij toen Sjef van Vugt handelend moest optreden bij een grote kans voor Rohda ’76. Schoonhoven speelde met name het eerste half uur goed voetbal en hanteerde een hoog tempo. Dit leverde al snel een comfortabele 3-0 voorsprong op. Paul Hom nam na 10 minuten voetballen het eerste doelpunt voor zijn rekening. In een scrimmage wist Paul Hom van dichtbij binnen te schieten. Niet veel later was het Willem-Paul van der Heijden die wist te scoren. Een afgeslagen bal vanuit een corner werd door Van der Heijden in één keer uit de lucht genomen en beheerst in de hoek geplaatst. Rohda ’76 kon Schoonhoven in deze fase van de wedstrijd niet bijbenen en ook de 3e treffer liet dan ook niet lang op zich wachten. Erik Kuiper werd in de zestienmeter aangespeeld en met een weergaloze actie zette hij een Rohda ’76 verdediger te kijk. Met een bekeken trap schoot hij de bal binnen, 3-0. Een geweldige start voor Schoonhoven, maar na de 3-0 werd het spel slordiger en kwam Rohda ’76 beter in het spel. Duidelijk was dat de kracht van Rohda ’76 voorin lag, maar Schoonhoven had verdedigend de zaken goed op orde.

Schoonhoven verzuimde om op 4-0 te komen. Paul Hom kreeg de grootse kans. Met een slimme actie zette hij zichzelf vrij voor de keeper, maar op 6 meter voor de keeper raakte hij de bal verkeerd en schoot naast. Niet veel later had Hom recht op een penalty, toen hij opzichtig naar beneden werd getrokken. Maar waar heel Schoonhoven aan een strafschop dacht, liet de verder goed fluitende arbiter Lingen doorspelen. Waar Schoonhoven het na liet het duel definitief op slot te gooien, kwam Rohda ’76 op slag van rust terug in de wedstrijd. Na een mooie steekbal werd de bal schitterend afgewerkt, 3-1.

Na rust lag het tempo van de wedstrijd een stuk lager en was het voor de toeschouwers minder aantrekkelijk om naar te kijken. Het warme zomerweer zal hier ongetwijfeld een grote rol in hebben gespeeld. De overwinning van Schoonhoven kwam niet meer in gevaar en de ploeg van Bert Potuyt liep makkelijk uit naar een 5-1 voorsprong. De 4-1 kwam van de schoen van Pieter Meijer. Na een snelle counter was het Paul Hom die de bal klaarlegde voor de mee opgekomen Meijer. Deze hoefde de bal alleen nog in het lege doel binnen te schieten. Later scoorde Paul Hom zijn 2e treffer. Een vrije trap van Willem-Paul van der Heijden werd slecht verwerkt door de Rohda ’76 doelman en het was Hom die in de rebound kon scoren, 5-1.

Na de 5-1 deed Rohda ’76 nog wat terug. De routenier in het elftal van Rohda ’76, Wim van der Neut, wist met een slimme actie en bekeken schuiver te scoren. Het slotakkoord was voor Robin Heijkoop. De middenvelder werd diep gestuurd door invaller Robin van Elteren en met snoeihard schot schoot Heijkoop de bal in de verre kruising. Een prachtige treffer die de overwinning extra glans gaf.

Met deze overwinning is Schoonhoven de competitie uitstekend gestart. Volgende week wacht waarschijnlijk een lastigere opdracht op bezoek bij TAVV. De ploeg uit Ter Aar ging in hun 1e wedstrijd geflatteerd onderuit tegen Berkel, en zullen ongetwijfeld gebrand zijn op een goed resultaat tegen Schoonhoven. Beide ploegen kwamen ook in de voorbereiding tegen elkaar uit. In deze oefenwedstrijd was TAVV met 3-1 te sterk en liet het zien over een goed elftal te beschikken.

Naast de overwinning van Schoonhoven op Rohda ’76 was er deze middag nog meer fantastisch nieuws te melden. Het was namelijk de dag van de officiële oprichting van de supportersvereniging. Initiatiefnemers Robin van Randwijk, Bas Mötter en Vincent Neven hebben dit bijzonder goed aangepakt en wisten op deze oprichtingsdag ruim 150 leden in te schrijven. Op www.sv-vvs.nl is meer te lezen over de supportersvereniging Schoonhoven.

Opstelling Schoonhoven: Sjef van Vugt, Surija Nandagopal, Mark Kruiper, Deef Vermeulen, Erik Zuurmond, Robin Heijkoop, Erik Kuiper (Gerben Ruissen), Mike Ketelaar (Robin van Elteren), Pieter Meijer (Thomas Berendsen), Willem-Paul van der Heijden en Paul Hom.

Bron Foto: www.rohda76.nl

Kees


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie