Home » Berkel 1 – Rohda’76 1

Berkel 1 – Rohda’76 1

Door Beheerder | 16 oktober 2011 | Nieuws

16-10-2011 20:22

Zaterdag 15 oktober is Berkel de tegenstander van Rohda’76. Berkel staat na zes wedstrijden op acht punten. Rohda kan vandaag bij winst Berkel passeren op de ranglijst. Een aantal vaste krachten konden er vandaag helaas niet bij zijn. Vandaar dat er een ander team stond opgesteld dan in de weken hiervoor.

De volgende elf personen stonden deze zaterdag in de basisformatie: Jeroen Kok, Marius Reijsbergen, Maarten Frouws, Jan-Willem van der Marel, Mark van Barneveld, Niels Uithol, Nick Winkel, Jaap Veldhuijzen, Arnoud Troost, Chris Nap en Wim van der Neut.
In de eerste helft werd er door beide teams niet best gevoetbald, wel werd er veel strijd geleverd. Rohda en Berkel creëerden weinig kansen. Berkel kreeg na tien minuten een 100% kans, maar deze werd goed gepakt door Jeroen Kok. Later kopte Wim van der Neut nog op de paal voor Rohda, helaas ging deze kans en de rebound die hierop volgde er niet in. De eerste helft leek te eindigen in een 0-0 stand, totdat Jaap Veldhuijzen vlak voor rust nog een doelpunt wist te maken. Hij kreeg de bal aangespeeld in het zestienmetergebied en wist vanaf de rechterkant de keeper te passeren in de lange hoek. Een heerlijk moment om zo met 0-1 de rust in te gaan!

Ook de tweede helft was niet heel spectaculair om aan te zien vanaf de zijkant. Er werden ook in deze helft niet veel kansen gecreëerd. Arnoud Troost en Chris Nap hadden in de tweede helft beiden een kans om de 2-0 te maken, maar helaas lukte dit niet. Halverwege de tweede helft brak een speler door van Berkel door het centrum. Jaap probeerde hem te stoppen, maar bracht de speler uit balans waardoor de scheidsrechter het nodig vond om dit te bestraffen met een penalty en een rode kaart. Een erg strenge straf, want de penalty werd goed benut en Rohda moest dus verder met 10 man.

Vanaf dat moment werd er door Rohda echt gebikkeld. Met een man minder deed Rohda niet onder voor Berkel. In de 88e minuut gaf Wim van der Neut een steekpass op Arnoud Troost, hij passeerde zijn man en schoot op de handen van de keeper, de keeper stompte de bal weg richting Chris, die hier uiteraard wel raad mee wist. Met een mooie snoekduik kopte Chris Rohda naar een 1-2 winst. Eindelijk weet Rohda ook een keer op een sluwe manier te winnen!
Volgende week spelen we de inhaalwedstrijd thuis tegen Soccer Boys. Dit belooft een mooie wedstrijd te worden, want Rohda heeft dit seizoen laten zien goed te kunnen presteren op ons eigen mooie complex. We hopen dan ook op jullie steun langs de zijlijn!