0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Dames 1 verliest eerste punten

Dames 1 verliest eerste punten

Door Beheerder | 3 oktober 2011 | Nieuws

03-10-2011 00:06

Rohda’76 dames 1 verspeelde in de derde competitiewedstrijd haar eerste punten. Na overwinningen op Zwaluwen (8-0) en Naaldwijk dames 2 (0-2), kwamen de dames nu op eigen veld niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen het eerste elftal van Naaldwijk. Duur puntenverlies, maar wel één met gemengde gevoelens. Dit omdat de dames met 1-3 achter stonden, maar zeker gezien het laatste half uur had Rohda er nog over kunnen gaan. Het was echter een dag waarop het niet mee leek te zitten.

In de eerste helft speelde Rohda stroef en kon het weinig forceren. Bovendien leden de dames veelvuldig balverlies en werd er te makkelijk gedacht. Persoonlijke duels gingen te vaak verloren en we kwamen mede daardoor niet in het ritme, waarmee we in de voorbereiding zo wisten te overtuigen. Een persoonlijke fout in de Rohda-defensie leidde de 0-1 in van Naaldwijk, waarna Rohda op zoek ging naar de gelijkmaker. Die kwam er, toen Canoë Saeijs haar competitiedebuut in het eerste elftal opluisterde met een treffer: 1-1. Waren de dames nu wel wakker geschud? ‘Nee’, was het antwoord. Binnen twee minuten gaven we de 1-2 weg. Slecht uitverdedigen en daarna zwak ingrijpen zorgden voor de Naaldwijkse voorsprong bij de rust. Na de rust waren er enkele wijzigingen doorgevoerd en vanaf minuut één waren de dames veel scherper en ontwikkelde Rohda een druk op het Naaldwijkse doel, waarvoor zij wel moesten bezwijken. Desalniettemin was een moment van onachtzaamheid de inleiding voor de 1-3. De arbiter legde de bal – volgens
velen inclusief de Naaldwijkse begeleiding en dames – onterecht op de stip, toen Saeijs fors ingreep, maar wel de bal speelde. De resterende strafschop werd onberispelijk ingeschoten door de Naaldwijksen: 1-3. Wat daarna volgde, was een grote stormachtige aanval op het Naaldwijkse doel. Er volgden vele mogelijkheden en kansen, waarbij Eline Rietveld twee keer doel trof. In de hectische slotfase was een overwinning meer dan terecht geweest, maar deze zat er niet meer in.

Volgende week spelen de dames uit bij Die Haghe. KMD staat nu alleen op kop met de volle winst. Rohda staat nu tweede, omdat Siveo verrassend verloor van Ariston. De les die inmiddels is geleerd is dat in deze klasse veel krachtvoetbal wordt gespeeld, daar stelden de dames zich eigenlijk de tweede helft pas op in. Als dit een hele wedstrijd gebeurt, gaan wij hoge ogen gooien dit jaar.

Kees


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie