0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Die Haghe DA2 – Rohda’76 DA1

Die Haghe DA2 – Rohda’76 DA1

Door Beheerder | 9 oktober 2011 | Nieuws

09-10-2011 20:12

Dames 1 nestelt zich na 1-4 winst op Die Haghe bij de top van het klassement

Na het enigszins teleurstellende gelijkspel van vorige week tegen Naaldwijk (3-3) heeft dames 1 de draad weer opgepakt. In Den Haag moest Rohda aantreden tegen Die Haghe. De Bodegraafse dames boekten een vrij eenvoudige overwinning (1-4) en staat daarom nog steeds bij de bovenste drie ploegen in de vierde klasse.

Die Haghe had nog geen punten vergaard dit seizoen, maar de wedstrijd van Rohda tegen Naaldwijk van een week eerder was het bewijs dat er van onderschatting geen sprake mocht zijn. Op een klein veldje moest Rohda hard werken tegen de stug spelende Haagse dames, maar kwam Rohda’76 in de eerste helft talloze keren in scoringspositie. De keeper van Die Haghe (keepster van dames 1) lag echter vaak in de weg. Toch ging Rohda met een comfortabele 0-3 ruststand de kleedkamers in. Na goed voorbereidend werk van Claire Kortbeek haalde Canoë Saeijs binnen het kwartier de trekker over voor de 0-1. Eline Rietveld scoorde na een goede dieptepass van Annet Kalkman de 0-2 en de derde was een plaatje van Saeijs die de goed uitkomende doelvrouw passeerde met een lob, waarbij de bal onderkantlat in het doel belandde: 0-3.

Ook na de rust was Rohda de betere ploeg, maar raakte het bij vlagen gefrustreerd door de goed keepende Haagse. Zij pakte onmogelijke ballen. Toch moest ook zij het antwoord schuldig blijven na een fantastische aanval over rechts. Rietveld bediende de goed spelende Esmee Bruggeling op maat en ‘Esmeetje’ schoot direct uit de lucht met een snelle voetbeweging raak. Rohda bleef dicteren, maar Die Haghe kon er zo nu en dan wel uit komen. Uit een van die aanvallen scoorde de rechtsbuiten van Die Haghe via de kluts de 1-4. Er stond weer een team dat knokte en ook verdiend won. Na afloop maakten de dames zich nog op voor een feestje, dat uitmondde in een gezellige en vooral late avond.

Nu komen de echt belangrijke weken; Ariston’80 komt volgende week naar sportpark Broekvelden (15.00 uur), dan is er een inhaalweekend en daarna volgen Siveo uit en KMD thuis. Na deze drie wedstrijden zal echt duidelijk worden waar Rohda dames 1 staat. Voorlopig draait dames 1 mee in de top.

Kees


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie