0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Gravenzande DA1 – Rohda’76 DA1

Gravenzande DA1 – Rohda’76 DA1

Door Beheerder | 30 oktober 2011 | Nieuws

30-10-2011 18:50

Dames Rohda op karakter langs FC ‘s-Gravenzande: 1-4. Afgelopen zaterdag stond er voor dames 1 een belangrijke wedstrijd op de rol in de strijd om de bovenste drie plaatsen in onze competitie. Tegen FC ‘s-Gravenzande, één van de subtoppers, moest gewonnen worden om bovenin mee te blijven draaien en afstand te nemen van deze club. Het lukte Rohda (zonder Canoë, Lianne en Emily) met een ietwat geflatteerde, maar verdiende overwinning: 1-4.
De thuisploeg had duidelijk veel moeite met de aanpak van onze dames, die in staat waren om de duels scherp aan te gaan en niet thuis te geven. Iets wat ons eerder dit seizoen nog wel eens opbrak. Dat het team de laatste weken nog hechter is geworden, was wel duidelijk. Er werd keihard gewerkt voor iedere meter en ‘s-Gravenzande had het daar zichtbaar moeilijk mee. ‘s-Gravenzande was optisch de beter voetballende ploeg, maar Rohda was vooral fysiek sterker en speelde bovendien slimmer dan haar opponent. In de eerste helft mochten we niet mopperen, dat we uiteindelijk met een 1-1 ruststand de kleedkamers opzochten. Een mooi schot van ‘s-Gravenzande was onhoudbaar voor de uitstekend keepende Madelon: 1-0. Daarna hadden we het fortuin dat enkele foutjes niet door de thuisploeg werden afgestraft, met een bal op de paal en een onmogelijke misser uit de rebound als hoogtepunt. Desondanks merkten we dat we wel steeds beter de grip op de wedstrijd kregen, steeds vaker vielen de persoonlijke duels in ons voordeel uit en op karakter scoorde Eline de gelijkmaker. Na de rust overrompelden we ‘s-Gravenzande met nog meer power en krachtvoetbal en bij vlagen ook goed voetbal. Feitelijk gaven we na de rust weinig kansen meer weg, al was er wel voortdurend dreiging. Een uitstekende Matthanja liet de spits van ‘s-Gravenzande geen kans toe en Lisa (invalster uit het tweede die prima inviel) liep bovendien alle gegeven ruimtes op geweldige wijze dicht. Op de schoten die de thuisploeg nog afleverde op doel, had Madelon een passend antwoord. Op het middenveld werd de strijd steeds vaker in ons voordeel beslist en met onze spitsen is er juist dan altijd gevaar. Bovendien gaf de tegenstander ons veel ruimte achter hun verdediging. Eline was dit keer onze doelpuntenmachine, maar mede dankzij geweldig verricht werk door haar compaan Claire en het daarachter hecht spelende middenveld. Continu was er druk op hun speelsters, waardoor Eline enkele keren kon ontsnappen en doorzetten tot de resterende doelpunten. FC ‘s-Gravenzande probeerde nog één-op-één te spelen, maar het verwachte offensief bleef uit. Rohda bleef stabiel overeind en knokte de drie punten over de streep. De blijdschap was na afloop groot. Tegen een goed voetballende ploeg wisten we het geduld op te brengen en bovendien op basis van vooral kracht en conditie het duel binnen te halen. De trainers waren dan ook erg in hun nopjes met deze driepunter. Nogmaals dank voor het invallen van Lisa. Dankzij de zege staat Rohda nog steeds tweede in de vierde klasse D, achter KMD met evenveel verliespunten (twee). Honselersdijk (3e) heeft met een wedstrijd minder gespeeld wel alles gewonnen. Ariston volgt metr vier verliespunten en dan is er al een (voorlopige) scheiding zichtbaar met de middenmoot Siveo, Vitesse Delft en ‘s-Gravenzande. Rohda heeft zichzelf dus een uitstekende dienst bewezen. Volgende week speelt dames 1 om 15.00 uur thuis tegen HPSV. U bent allen van harte welkom!

Kees


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie