0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Perkouw 1 – Rohda’76 1

Perkouw 1 – Rohda’76 1

Door Beheerder | 1 oktober 2011 | Nieuws

01-10-2011 20:47

Zaterdag 1 oktober. Geen regen of storm, maar blauwe lucht, zon en een kleine 25 graden. Perkouw uit stond op het programma, een bekende tegenstander voor Rohda ‘76. Vorig jaar thuis een ruime overwinning behaald, maar uit (zowel in de competitie als in de beker) hebben we niet kunnen winnen op sportpark ‘Over de Wetering’. Dat moest deze zonnige zaterdag gebeuren, maar dat liep anders.

De opstelling was als volgt: Jeroen Kok begon uiteraard in de goal. Mark van Barneveld, Niels Uithol, Maarten Frouws en Stefan van Daalen vormden daarvoor de verdediging. Op het middenveld stonden Jaap Veldhuijzen, Nick Winkel, Joost Kwakernaak, Wim van der Neut en aanvoeder Arnoud Troost aan de aftrap. Chris Nap moest voorin de goals maken.

Het begin van de wedstrijd verliep wederom stroef. Al na een minuut of vier lag de bal al achter Rohda-goalie Jeroen Kok. Nadat Jeroen de eerste inzet van de spits nog kon stoppen, ging de tweede poging er wel in. Niet veel later viel ook het tweede doelpunt van Perkouw. Na een minuut of 10 had Rohda dus al met een 2-0 achterstand te maken. Na nog enkele mogelijkheden voor Perkouw liet ook Rohda zich zien. Met snelle acties van Arnoud en Jaap kwam Rohda een paar keer via Chris gevaarlijk voor de goal. Dat belangrijke doelpunt viel echter niet. Het was namelijk Perkouw dat ook zijn derde goal wist te maken. Verdedigend gezien liet Rohda te veel steken vallen. Dit zorgde zelfs voor de ruststand van maar liefst 4-0.

Na een bittere slok thee was het tijd voor de tweede helft. Er moest een stuk feller gespeeld worden en duels moesten worden gewonnen. Met frisse moed begon Rohda dan ook een stuk beter aan de tweede helft. De combinaties op het middenveld verliepen wat soepeler en zorgde ook voor een aantal mogelijkheden. Toch was het weer Perkouw dat trefzeker was. Een vrije trap aan de rechterkant was deze keer de boosdoener. Bij de tweede paal werden tegenstanders niet goed gedekt en kon men zo de vijfde goal van Perkouw binnenschieten. Opnieuw een grote domper voor Rohda. Er volgde daarna een periode waarin Rohda wat beter ging spelen. Ook werden er enkele wisselspelers ingebracht. Joël Branger mocht invallen voor Wim en ook Max Heij en Jan Willem van der Marel vielen in voor Joost en Nick. Jeroen voorkwam door enkele reddingen nog meer tegendoelpunten en zelf was Rohda nog een paar keer gevaarlijk. Dit leverde ook nog de 5-1 op. Na goed doorzetten kon Arnoud zijn doelpunt meepikken. Het was slechts een schrale troost, de wedstrijd was immers in de eerste helft al verloren.

Al met al was het een trieste middag voor Rohda in Berkenwoude. Een middag om snel te vergeten. Volgende week komt Soccer-Boys op bezoek. Een mooi moment om weer punten te pakken. Wij hopen u allen weer te zien.

 

Stefan van Daalen


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie