0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda 6 – Zestienhoven 5

Rohda 6 – Zestienhoven 5

Door Beheerder | 3 oktober 2011 | Nieuws

03-10-2011 22:23

De tegenstander van vandaag was het 5e team van zestienhoven. Onze scouts hadden ons ingelicht dat wij een vedette elftal konden verwachten met een gemiddelde leeftijd van 45. Echter was de teamfoto van hun site niet recent en kwam er een heel gezelschap aan met vooral jonge jongens. Aangezien Bodegraven een prachtige plaats is en het een mooie nazomerdag was had Zestienhoven er meteen een dagje uit van gemaakt. Compleet met stereo-installatie, vrouwen met iets te grote zonnebrillen en kinderwagens kwamen ze het veld op. Alleen het geruite kleedje en de witte boterham met jam ontbraken voor de perfecte picknick.

Opstelling: Ferdo, Coen, Whiteman, Jos K, Jos D ; Ruben, Wutor, Matthijs ; Dj, Hansie, Rinze.
De wedstrijd begon lekker vel, wat gedurende de hele pot zichtbaar was. Voetballend was het met de nieuwe jongens nog wat zoekende, toch waren de grote kansen aan onze zijde. Helaas had, onze gelegenheidsspits ,Hans de eerste helft zijn vizier niet op scherp. Aan het eind van de eerste helft had onze keeper voor het eerst wat te doen, dit resulteerde in een ongelukkige botsing waardoor de spits van de tegenpartij van het veld werd gedragen. Kort na dit incidentje mochten we gaan rusten.

Onder het genot van, zowaar, een beetje limonade luisterde we naar de oppeppende speech van onze routinier , vedette en tevens mentor Whitman. Echter was het effect ver te zoeken, we begonnen slecht aan de tweede helft, niet vel niet geconcentreerd. Het resulteerde in een counter naar slordig balverlies. De linksbuiten gaf de bal precies op het hoofdje van de spits van Zestienhoven die de keeper kansloos liet door de bal de kruising in te koppen 0-1.
Iedereen was wakker, we begonnen lekker te voetballen en de gaten achterin werden makkelijk gevonden. Na een mooie actie bracht Dj ons terug op 1-1, waarna Hans kort daarop de 2-1 binnen schoot. De koppies van de tegenpartij gingen langzaam hangen, en de tegenpartij kon geen potten meer breken. Dit kwam mede dankzij Jos Koole die letterlijk en figuurlijk boven iedereen uitstak en elk duel won op het middenveld. We kwamen in een flow terecht en de stoere jongens met haarelastiekjes werden constant zoek gespeeld door onze jonge jongens. Het werd op gegeven moment zo erg dat er niemand bij de tegenpartij wilde wisselen waardoor de irritaties daar hoog opliepen. Rohda maakte daar goed gebruik van en binnen de kortste keren stond het 5-1.
Achterin werd de boel prima dicht gehouden door de inmiddels ingevallen Joost en Arne. Dit uiteraard vakkundig begeleid door de mentor. De kansen die Zestienhoven werden vakkundig om zeep geholpen door hun aanvallers waarvoor onze dank. In de slotminuut was er nog een grote kans voor de tegenstander die goed werd gekeerd door de in het roze gehulde gelegenheidskeeper Ferdi.
Na dit prima resultaat, moest onze beste helft nog komen; De derde. Na een korte collecte door de kleedkamer werd er in recordtijd genoeg ingezameld voor een koude krat. Na wat bedelen was de tweede krat ook snel een feit. Dit resulteerde in een prima winst, maar ik ben ervan overtuigd dat, na wat meer training, de derde helft nog beter kan. Aandachtspuntje voor de staf dus. Uiteindelijk keerde iedereen tevreden en als koploper huiswaarts. Volgende week mogen we uitrusten om daarna de koppositie te verdedigen tegen Hillersberg, altijd lastig.
Hopelijk tot dan.

Maarten en Tim


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie