Home » ROHDA ’76 E3 – ASW E2 Uitslag 7-5

ROHDA ’76 E3 – ASW E2 Uitslag 7-5

Door Beheerder | 30 oktober 2011 | Nieuws

30-10-2011 17:38

De eer is aan mij (met hulp van m’n ouders) om de “aftrap” te nemen van een wekelijkse samenvatting van de wedstrijd.
Na de bekercompetitie, waar we 3e! in zijn geworden, hebben we nog een oefenwedstrijd tegen Gouda gespeeld.Daarna volgde er twee weken van rust, met een week herfstvakantie om lekker bij te komen! Vandaag stond de 1e wedstrijd van de competitie gepland en wel tegen ASW E2.Na een (zeer!) optimistische mail van onze leiders, moest dit een “makkie” worden.Ze komen immers uit de 6e klasse en hadden alles verloren! Op papier staat het mooi geschreven, maar een makkelijke overwinning was het zeker niet.Zelf was ik niet tevreden, maar we hebben gewonnen en dat is wat telt.De eerste twaalf minuten heb ik aan de kant gestaan, ik was reserve, dat zijn we allemaal een keer gedurende de wedstrijd.We begonnen goed, er waren zeker kansen, maar dat gold ook voor ASW, het bleef lang 0-0.Voor rust heb ik zelf de 1-0 mogen maken.Niet veel later zorgde goed samenspel met Ard ervoor, dat hij de 2-0 op het scorebord kreeg. Na rust werd het een waar doelpuntenregen, ze vielen aan allebei de kanten.We kwamen door Rick voor op 3-0, maar daarna ging het snel bergafwaarts.Na het eerste doelpunt van ASW, verloren we de grip op de wedstrijd.Ze maakte daar goed gebruik van en vochten zichzelf helemaal terug, de spanning steeg! Het precieze verloop van de wedstrijd weet ik niet meer, er gebeurde zoveel, alleen dat we er voor moesten zorgen dat we de winst niet uit handen zouden geven. Wat ik zelf niet leuk vond, maar dat geldt voor iedere voetballer, de laatste 12 minuten heb ik ook niet mogen voetballen.Dat is toch wat je het liefste doet, hard trainen en dan op zaterdag een wedstrijd voetballen, dat zat er voor mij vandaag niet in.Ondanks mijn eigen teleurstelling, zat Ruben goed in de wedstrijd.Na een eigen doelpunt, van de doelman zelf, heeft Ruben er deze wedstrijd 3 voor ons gescoord, grote klasse! Na een druk bezochte thuiswedstrijd, onder het toeziend oog van veel (trotse?) ouders, hebben we onze eerste drie punten binnengehaald.Kampioen zijn we zeker nog niet, er is nog veel werk aan de winkel!Op de training leren we veel van Tim en Maarten en zullen we zeker met de weken beter worden.Ik zeg dan ook vol trots, E3 zet hem op, we worden Kampioen!