0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » SVS 3 – Rohda 76 6

SVS 3 – Rohda 76 6

Door Beheerder | 31 oktober 2011 | Nieuws

31-10-2011 19:45

Terwijl iedereen zicht afvraagt of Mauro wel of niet in Nederland mag blijven, ging de wedstrijd van Rohda 6 tegen SVS gewoon door. Aangezien het leven in Capelle op de zaterdag altijd wat later op gang komt was de aftrap van deze wedstrijd pas om 16.00 uur. Terwijl bij Rohda het bier al rijkelijk vloeide en het eerste elftal al begonnen was vertrokken wij pas richting Capelle om daar even 3 punten op te halen. De geblesseerde Maarten, Rino en Tim gingen mee voor de nodige steun en support. Verder waren ook Fred en Jelmer geblesseerd, deze jongens bleven om diverse redenen in Bodegraven achter. Wederom waren er een aantal jongens uit de A gescout om mee te gaan, dit waren Ferdi en Dj. Ook maakte Scott zijn debuut in de selectie van Rohda 6. Hierdoor hoefde Arie, tot opluchting van vele, de keeperhandschoenen niet aan te trekken maar werd Scott in het beroemde roze outfit gehesen wat overigens prima vloekte met z’n fel gele schoenen.

Omdat Ronsie wat later was vetrok er 1 auto later waardoor wij met 10 man moesten beginnen, echter reed Ronsie aardig door en stonden we 5 minuten na aanvang al weer gewoon met 11 man. De tegenstander zag er in eerste instantie niet erg moeilijk uit. Zo zaten er veel jongens in dat team die van lekker eten hielden, en waren de tenues een beetje bij elkaar gezocht. Er liepen 2 nummer 8’ten in het team en een aantal shirts waren zichtbaar gewassen met wasmiddel van de Aldi. Echter waakte we voor de onderschatting.

Opstelling: Scott; Arne, Joost, Whiteman, Jos; Nekka, Hans, Rinze, Matthijs; Arie, Dj
Wissels: Ronsie en Ferdi

Aan het begin waren Rohda en SVS redelijk in evenwicht, toch was het SVS die de eerste kansen kreeg. Scott stond echter heerlijk te keepen en maakte een paar fraaie reddingen waar zelfs de altijd nuchtere mensen in Cappele van onder de indruk waren. Rohda kon nog niet heel veel kansen creëren, het meeste gevaar kwam van Nekka die een puike wedstrijd stond te voetballen. Toch kwam Rohda op achterstand, SVS had een mooie actie en speelde de Bodegraafse verdediging uit elkaar en liet Scott dit keer kansloos, 1-0. Rohda ging meteen opzoek naar de gelijkmaker en kreeg meteen een grote kans. Via de rechterflank kwam Dj mooi op en schoot goed op doel, bal tegen de paal. Super(snack) spits Arie liep al te ver voor de bal om de rebound in te schieten, daarna probeerde Nekka het nog met een schot maar die werd geblokt door de verdediging van SVS. Arie kreeg last van moeheid en liet zich wisselen voor Ferdi. Zichtbaar uitgeput nam hij plaats op de bank. Dit bleek onbedoeld een goede wissel, Ferdi kreeg de bal en faalde oog-in-oog met de keeper niet, 1-1. Net toen we weer wat zelfvertrouwen kregen, kreeg Rohda een zware domper te verwerken. Onze mentor, aanvoerder en vaderfiguur Whiteman viel uit met een liesblessure. Hierdoor kreeg Rinze de aanvoerdersband opgeschoven, ging Hans een linie naar achter en kwam Ronsie in het veld. SVS kreeg nog een aantal grote kansen, de verdediging van Rohda werd gemakkelijk uitgespeeld en vooral de back’s van Rohda maakte geen sterke indruk. Gelukkig kon Scott zijn doel schoonhouden. Rohda kreeg nog een paar kleine kansjes, zo kopte Joost naast. We gingen met een 1-1 stand onze kleedkamer/container opzoeken voor een bakje thee.

We begonnen de tweede helft met één wijziging, Arie was weer bijgekomen en hij kwam het veld in voor Ferdi. We merkten in de 2e helft dat we met Ronsie en Arie voorin de nodige snelheid misten, ‘gevalletje tegenwind’. Het voornaamste doel was dus tegenhouden. Dit ging een tijd goed, toen kregen we toch helaas toch een goal tegen. SVS schoot uit de 2e lijn, het leek erop dat Scott ook deze bal had maar hij glipte door zijn handen door. Erg jammer voor Scott die verder een erg goede wedstrijd keepte. Rohda gaf het niet op en ging weer lekker voetballen. Gelegenheidscoach Rino paste nog een risicovolle en tactische wijziging toe, topscoorder Hans ging weer naar voren en Ronsie ging voorstopper spelen. Dit bleek niet echt te werken, Rino moest nog een wijziging doorvoeren. Arie werd na de kant gehaald voor Ferdi. Toen kregen we een morale klap, SVS scoorde de 3-1. Voor Rino was dit het teken om alles of niet te gaan spelen. Ronsie werd naar de kant gehaald voor Whiteman, laatstgenoemde ging samen met hans voorin spelen. Whiteman ging er helemaal voor, zo deed de keeper van de tegenstander een beetje stoer door met de bal buiten de zestien aan te nemen en daarmee rustig de zestien in te dribbelen om hem daar te pakken. Whiteman zag dit en maakte een goede sliding om de bal waardoor hij de bal had veroverd en kon scoren. De scheidsrechter floot dit helaas onterecht af. Toch kon Rohda nog terugkomen in de wedstrijd, op een goede bal van Arne scoorde pikte Hans weer z’n doelpuntje mee en scoorde de 3-2. De frustraties liepen bij een aantal spelers wat hoog op en zo ontstonden er wat kleine opstootjes. Echt spannend werd het in alle opzichten niet meer en de scheids floot voor de laatste keer. Weer geen punten voor Rohda 6.

We bedankte te tegenstander en de scheidsrechter en gingen snel weer terug naar Bodegraven. Daar aangekomen ging iedereen vrij snel naar huis om Roda-Ajax te kijken en daarvan te leren.

Wat ging er mis: Een groot aantal spelers hielden hun niveau niet, ze kunnen veel beter. Veder misten we ook wat fysieke kracht achterin en de echte felheid, abonnementje sportschool dus voor een aantal spelers. Voorin was het een beetje ondersom, iets te veel ‘fysiek’ en te weinig snelheid. Ook voor hun een abonnementje sportschool en een kookboek van Sonja Bakker.
Positief is dat er vorige week donderdag voor het eerst echt goed en pittig is getraind, dit onder leiding van Rino. Als we dat vol kunnen houden en iedereen bij zichzelf nagaat wat hij beter kan dan moet het goed komen.

Tim


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie