0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Het jongensboek van de F2
F2 met de beker

Het jongensboek van de F2

Door Beheerder | 8 juni 2012 | Nieuws

Op je hoogtepunt stoppen. Als we dit op de F2 zouden toepassen dan zouden er 8 effies en hun leiders direct met voetbalpensioen moeten gaan. Een jaar zoals seizoen 2011/2012 zullen ze naar alle waarschijnlijkheid niet meer meemaken.

Dat het seizoen zo succesvol zou verlopen had niemand verwacht.

 

Een groot deel van de F2 was vorig jaar F4 en kwamen toen niet verder als de middenmoot van de 10e klasse. Het seizoen begon dus zonder al te veel verwachtingen. Eerste doel was een wedstrijd winnen. Dit lukt direct in de eerste wedstrijd. RVC’33 F3 was het eerste slachtoffer van wat later een doelpuntenmachine bleek. Overwinning na overwinning volgde, zowel in de competitie als in de beker. De F2 bleek nagenoeg onverslaanbaar.

In het begin van de wedstrijd willen de meeste teams het nog wel proberen en gaan vol in de aanval. Op dat moment valt de F2 terug op onze twee geweldenaars in de verdediging. Milan Petkovic op rechts en Larrick de Roos op links. Elke aanvaller loopt zich stuk op deze twee en mochten ze er een keertje wel doorheen komen dan stuiten ze op een zeer betrouwbare keeper, Noah Valk.

Als dan de storm is gaan liggen volgt de 1 – 0 van de F2 en is de wedstrijd voorbij. Want een voorsprong weg geven, daar doen ze niet aan. De tegenstander weet dit ook en daar zie je dan de hoofdjes gaan hangen.

Het middenveld wordt gevormd door Robin Soet, Pim Sterk, Yousif Blaauw en Wessel v/d Have. Onze superspits is Chris Groenendijk.

 

Na het winnen van de bekerpoule gingen we door naar de 9e klasse. Er zou nu vast wel eens een keertje verloren worden of gelijk gespeeld worden. Maar de overwinningen bleven komen totdat er net na de winterstop een keertje gelijk gespeeld werd door onderschatting van de tegenstander. Een eenmalig slippertje tot de een na laatste wedstrijd. Woerden kwam op bezoek en wij misten een belangrijke speler met het enige verlies van het seizoen tot gevolg. We waren inmiddels al kampioen dus heel erg was het niet. Een week later werd er tegen Ter Leede F4(1/2 finale beker) revanche genomen voor dit verlies. Een zware tegenstander die via een goed uitgevoerde tacktiek en tomeloze inzet aan de zegekar werd gebonden via een solide 2 – 0 overwinning.

 

En dan de grote dag. 26 mei de KNVB-bekerfinale in ’s Gravenzande. De F2 moest spelen tegen Zwaluwen F6. Zij hebben een spits die volgend jaar naar Feijenoord mag. Deze gevaarlijke jongen werd compleet uit de wedstrijd gespeeld door Larrick en Milan. Zwaluwen was daarmee vleugellam en kansloos in deze finale. De F2 heeft vanaf de aftrap het initiatief gepakt en niet meer uit handen gegeven.

Met een solide 3 – 0 overwinning werd de KNVB-beker binnen gesleept. Daarmee is de F2 het 1e pupillenteam en het derde team totaal in de historie van ROHDA’76 die de dubbel heeft gehaald. En om het lijstje compleet te maken is de F2 team van het jaar geworden.

F2 met de beker


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie