Tim 15 dec 12

DWO 1 – Rohda’76 1

Door Beheerder | 16 december 2012 | Nieuws

Zaterdag 15 december stond er een uitwedstrijd tegen DWO op het programma. De ploeg uit Zoetermeer had alle thuiswedstrijden van het seizoen gewonnen maar daar tegenover stond dat wij nog geen uitwedstrijd hadden verloren. Het beloofde dus een spannende pot te worden.

De start van de wedstrijd liet gelijk zien dat DWO ons niet zomaar de punten zou laten meenemen naar Bodegraven. Waar wij probeerden met verzorgd voetbal en positiespel de aanval te zoeken, gooide DWO veel fysiek in de strijd om het ons lastig te maken. Dit bleek ook wel uit twee harde overtredingen binnen 20 minuten die beide met geel werden bestraft. Het had voor DWO wel het gewenste effect want we waren niet meer in staat ons eigen spelletje te spelen en gingen helaas mee in het spel van DWO, het spelen van de lange bal. Af en toe kwamen we toch onder de druk vandaan en lukte het ons met snel spel bij het doel van de tegenstander te komen. Dit leidde tot kansen voor Pascal en Arnoud die helaas niet benut werden.

Na de rust veranderde er weinig in het spelbeeld. We probeerden de bal sneller rond te spelen en wat sneller te handelen, maar de ploeg uit Zoetermeer was scherp en liet dat niet toe. Toen Dick eindelijk een keer de ruimte had om te draaien stuurde hij met een prachtige dieptepass Arnoud weg die goed afrondde, 0-1! Na de goal probeerden we de wedstrijd te controleren en op balbezit te spelen. Helaas moest Esli het veld verlaten nadat hij bij een val verkeerd op zijn schouder terechtkwam, Roy nam zijn plaats in. Het was diezelfde Roy die bij een voorzet van DWO ongelukkig de bal op zijn hand kreeg in het zestien meter gebied. De terecht gegeven strafschop werd benut door de aanvoerder van DWO en de stand was weer gelijk. Niet veel later kreeg de spits van DWO te veel ruimte en schoot de bal van buiten de zestien meter achter Jeroen, 2-1. Direct na deze goal gingen we op jacht naar de gelijkmaker met volle druk naar voren. Net als bij onze eerste goal kreeg Dick weer de ruimte om de pass te verzorgen op Arnoud die weer koel bleef en met buitenkantje rechts de keeper kon passeren, 2-2! In de laatste 5 minuten probeerden we ook de winnende treffer nog te maken, maar dit zat er helaas niet meer in.

We kunnen terugkijken op een lastige wedstrijd waarin het moeilijk was voor ons om goed voetbal te spelen en dat was grotendeels verdienste van DWO. Met de 2-2 uitslag kunnen we achteraf tevreden zijn, de winst zat er op momenten voor beide ploegen in en zo is het gelijkspel een goede afspiegeling van de wedstrijd. Met deze wedstrijd sluiten we de eerste helft van het seizoen af met 27 punten en daar kunnen we als team tevreden mee zijn. We willen alle supporters graag bedanken voor de steun tijdens deze eerste seizoenshelft en hopen dat jullie er na de winterstop weer staan! Alvast fijne feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar gewenst!