Home » ROHDA”76 2 – TAVV 2
R2 7 sep 13

ROHDA”76 2 – TAVV 2

Door Beheerder | 9 september 2013 | Nieuws

Na een goede voorbereiding (ongeslagen uitgeschakeld voor de beker weliswaar) begonnen we vandaag vol vertrouwen aan de seizoensouverture tegen TAVV.

Gezien de poule-indeling, een van de vele derby’s. TAVV kennen we van het voorgaande jaar, 4 punten was toen ons deel. Echter met de vele aanmeldingen bij TAVV voor het nieuwe jaar is de kans groot dat er een vernieuwde ploeg staat. Wat deze bovengenoemde informatie teniet doet.

1e helft

Waar we vooraf duidelijk over gesproken hadden kwam in de eerste helft uit. TAVV was voetballend veel beter en overliep ons (op de eerste 5 minuten na) volledig. Dat we slechts met 0-1 de rust in gingen was te danken aan de defensie en keeper en het slordige eindspel van onze gasten.

2ehelft

In de rust kwamen we vrij snel tot de ontdekking dat het zo niet langer kon. Er moest iets gebeuren. Dan maar met alle risico van dien aanvallen. Dit resulteerde in de 52e minuut tot de gelijkmaker. TAVV wist zich niet veel raad met onze strijdwijze en dat leverde ons, na goed doorgaan van Rik een strafschop op. Welk ondergetekende faliekant miste. Na een goed uur kreeg TAVV de grip er weer terug. Kregen kans op kans en in de 70e minuut was het raak 1-2. Dat TAVV toen de wedstrijd niet besliste lag aan onze keeper Renaldo. Hij redde een aantal keer fraai in de 1- tegen 1. Waar niemand ook nog op rekende gebeurde in de 87e minuut toch. Ondergetekende maakte zijn fout enigszins goed door de 2-2 tegen de touwen te schieten. Een punt was al meer dan waar we in de rust op rekende.  TAVV leek geknakt. In de 90e minuut een vrije trap. Baruch wist hier wel raad mee 3-2. Een aantal hachelijke momenten voor ons doel volgde. Verdedigend stond het goed. De laatste uitbraak in de 95e minuut rondde Baruch met een boogbal schitterend af 4-2. De eerste overwinning is binnen.

Een driepunter waar we wellicht het voetbl geen recht op hadden, maar kwa strijdlust wel.

Volgende week spelen we de volgende derby uit tegen Zwammerdam, dat ook de volle winst haalde uit de eerste wedstrijd.