Home » Rohda’76 E1 bekert verder
E1 11 jan 14a

Rohda’76 E1 bekert verder

Door Beheerder | 12 januari 2014 | Nieuws

Of de winterstop voor bij is of nog moet komen wachten we nog even af het feit is dat we afgelopen zaterdag onze eerste wedstrijd hebben gespeeld. Op het programma stond een 2de ronde wedstrijd voor de beker tegen het 1 klasse hoger spelende WDS E1. Onder toeziend oog van  aardig wat toeschouwers voor E pupillen begrippen werd er om 13.05 afgetrapt . De openingsfase was voor WDS die ons in het begin aardige onder druk zetten dit leverde al vroeg in de wedstrijd een doelpunt op voor de bezoekers 0-1. Rohda kwam voorzichtig wat beter in het spel en resulteerde in een mooie aanval over links de op kwam achteruit via noah  die via remco en giovanni , jason vrij voor de keeper bracht alleen de afronding was niet zuiver genoeg om de keeper van WDS in moeilijkheden te brengen .Toch bleef het moeilijk om het spel te maken dit had mede te maken met de tegen wind die we hadden en het fysiek sterke spelers van WDS . Binnen het kwartier verdubbelde WDS de voorsprong naar 0-2 . na de wissels van jeroen en wessel voor Djonno en Giovanni  ging het beter lopen aan onze kant en kwamen we een aantal keer gevaarlijk door voor het doel van WDS . Vlak voor rust belande de inzet van Jeroen op de paal maar het bleef bij een 0-2 ruststand . In de rust hadden we afspraak gemaakt dat we WDS die in de 2de helft tegenwind had vast te gaan zetten op hun eigen helft  . Djonno en Giovanni  kwamen weer in het veld voor Raffi en Jeroen .  Gelijk vanaf de aftrap had Rohda het overwicht en kreeg WDS het steeds moeilijker om van de eigen helft te komen  en de druk op het doel van WDS werd steeds groter. Het duurde tot een  kwartier voor tijd voordat de dik verdiende 1-2 werd binnen geschoten door Jason door de zoveelste goede aanval van Rohda. De jongens kregen steeds meer vertrouwen dat een stunt er nog inzat. De ene goede aanval naar de andere kwam er op het doel van WDS  maar ze hielde stand tot op 5 minuten voor tijd de 2-2 binnen viel. De laatste 5 minuten waren er nog een paar kansjes op de 3-2 maar het mocht niet meer zo zijn . De strafschoppen serie moest een beslissing brengen wie er naar de volgende ronde van de beker mag. WDS begon aan de strafschoppen serie . De eerste penalty van WDS werd gestopt door een weer goed keepende Noah Valk. De gelijk makende strafschop van rohda werd genomen door Djonno ,hij zetten Rohda op 1-0 . De tweede en derde strafschop van zowel WDS en Rohda (Jason , Remco ) werden gemist . Ook de  vierde strafschop van WDS verdween niet in het doel . Voor de vierde strafschop melde Giovanni zich . De spanning was om te snijden  de beslissing kon gemaakt worden en dit gebeurde ook met een streep in de rechter hoek was het 2-0 . De ontlading bij het publiek en de spelers was groot en aan de andere kant was er verdriet bij de spelers van WDS . Complimenten voor WDS E1 en Rohda E1 voor het mooie schouwspel . Rohda’76 E1 zit bij de laatste 21 waarvan 10 teams eerst een tussen ronde moet spelen de winnaars daarvan en de andere 11 zitten bij de laatste 16  hopen op een bye in de tussen ronde en de volgende wedstrijd weer thuis op veld 1 .