0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Wedstrijdverslag Berkel 6 – Rohda 7
R7 25 jan 14

Wedstrijdverslag Berkel 6 – Rohda 7

Door Beheerder | 26 januari 2014 | Nieuws

We hadden deze zaterdag een uitwedstrijd waarbij we moesten aantreden tegen Berkel.

Onze tegenstander had de laatste wedstrijden behoorlijke resultaten laten zien, dus we waren vooraf gewaarschuwd dat we aardig aan de bak mochten!

De opkomst was bij ons gelukkig wel weer ruim te noemen, dus we hadden mogelijkheden genoeg om het Berkel moeilijk te gaan maken!

 

Voor de wedstrijd hadden we ook nog iets voor Sebas, toen we informeerden bij de huisfotograaf van Rohda (Kees) of hij een groot formaat van onze teamfoto kon opsturen zodat wij deze konden laten afdrukken, bleek deze allang ingelijst en wel bij Rohda in de commissiekamer te liggen! 

Deze foto is dus uitgereikt aan Sebastiaan (van Welex, onze trouwe sponsor) en zal een mooi plekje krijgen op zijn kantoor!


R7 25 jan 14

We begonnen de wedstrijd met de volgende opstelling, van rechts naar links en van voren naar achteren: Rino, de Voorzitter, Willempie, Roger, Hendrik, Bette, Mikey, Evert, MaartenV, Nilis en Shield. Op de bank zaten de eerste 25 minuten Sebas, Bas, Moo en Whiteman was mee om te vlaggen (top kerel!).

 

Tijdens de warming bleek al dat we eerder aan het afkoelen waren dan aan het opwarmen. Net boven het vriespunt en een vervelend windje zorgde al snel voor verkleumde vingers! Sterker nog, zelfs Rino zou tijdens de wedstrijd besluiten om onder zijn keepers shirt nog maar even een extra trainingsjack aan te trekken…

Het was dus hopen dat we van de wedstrijd wel warm zouden worden!

 

De scheidsrechter gaf voor de wedstrijd al aan kort te fluiten, en bij gebruik van K woorden , en zelfs de netten in de doelen werden nog even gecontroleerd om kleine details. Overigens was het kunstgrasveld ook nog eens van een dramatische kwaliteit, het leek wel een zaalvoetbal mat… gelukkig was de scheidsrechter het hier dus mee eens, aangezien hij floot alsof het een zaalvoetbalwedstrijd was… gelukkig wel naar beide kanten.


Na de aftrap bleken wij al snel de bovenliggende ploeg, ondanks de tegenwind. Berkel beperkte zich vooral tot lange ballen naar voren, die zelden gevaarlijk werden. Wij speelden daarentegen veel over de grond, lekkere combinaties en achterin waren de mannen scherp.

Met name het eerste half uur speelden we goed voetbal en kregen we regelmatig onze spitsen in gevaarlijke posities. Vanaf de vleugels hadden we ook veel ruimte, waarbij ook Bette nog met een aantal loopacties dicht bij het doel kwam. Shield had ook wat kansjes, maar kon net niet gevaarlijk genoeg worden. 1x kon hij vrij richting doel doorlopen, maar dacht teveel na en werd nog door een verdediger ingehaald vlak voor hij wilde afronden.

Niels werd ook een paar keer vrij voor de keeper gezet, maar daarbij werd net wat teveel getwijfeld bij het afronden. Na zelf een paar keer gemist (zowel naast, als ook via de keeper) te hebben dacht hij daarna Moo maar aan te spelen die naast hem vrij was meegelopen. De grensrechter vlagde echter (geheel onterecht) voor buitenspel. Moo vond dat overigens helemaal niet erg, want hij had zojuist finaal over de bal heen gemaaid!

Overigens werden de ruimtes gedurende de 1e helft steeds groter, en kreeg Berkel ook een paar mogelijkheden, zo pakte Rino nog een 1 op 1, waar hij dusdanig uit kwam dat hij de spits kansloos liet. De grootste kans kwam uit een vrije trap van zo’n 20 meter die over de muur buitenkant paal belandde.

 

Tijdens de rust was de conclusie dat we veruit de bovenliggende partij waren, maar dat de 2e helft anders zou verlopen, aangezien we nu de wind vol in de rug zouden krijgen. Bijvoorbeeld Niels zou hier wellicht van kunnen profiteren met wat afstand schoten. We moesten dus vooral lekker blijven voetballen, de ruimtes weer klein maken zoals we het eerste deel van de 1e helft deden en onze kansen blijven creëren, dan zou het niet mis kunnen gaan!

 

In het vervolg van de wedstrijd probeerden wij lekker druk te zetten en ons eigen spelletje te herpakken. Onze eerste grote mogelijkheid werd ook meteen een doelpunt. MaartenV wist Evert vrij voor de keeper te zetten, en Evert prikte de bal lekker langs de keeper! Echter werd deze afgekeurd na vlaggen voor buitenspel door de grensrechter… Volgens mij was deze meneer de enige op het veld die het zo zag, maargoed… we moesten door!

Uiteindelijk kwamen we toch op voorsprong! Bas gaf een perfecte vrije trap panklaar op het hoofd bij Moo, die deze prachtig in de kruising kopte!

Hierna was de ban gebroken. Berkel had zelf nog geen kans gehad, en dit zou in de 2e helft ook niet meer veranderen. Wij bleven lekker verdedigen typerend was dat Maik het zelfs aan durfde om nog een keer een, overigens prachtige, sliding op dit beroerde veld te maken waarbij hij zijn been volledig open haalde. Maargoed, Maik kennende doet hij dit met een grote glimlach en genoot duidelijk van zijn gelukte verdedigende actie ;).

Zelf kregen we nog een paar mogelijkheden, en uiteindelijk wist Niels een individuele actie af te maken, waarbij hij na het uitspelen van 2 verdedigers de bal hard en laag in de rechterhoek plaatste.

 

2-0 was dus een terechte uitslag na een sportieve wedstrijd van beide teams, alleen hadden we het eigenlijk eerder moeten afmaken gezien de vele kansen in de 1e helft.

De sfeer in het team blijft in elk geval goed en er wordt door iedereen voor elke meter geknokt! Het was dus ook moeilijk te zeggen wie de man of the match was, en wie het slechtste speelde, want iedereen presteert gewoonweg goed.

Uiteraard na afloop nog even een partyschaal en een paar biertjes om de boel gezellig af te ronden. Zelfs Moo kreeg het voor mekaar om nog even langs te komen. De details zullen we jullie bewaren, maar de geruchten gaan dat hij het ’s avonds nog zou proberen goed te maken met een leo-di-caprio-bioscoop-verrassingsavondje.

 

Volgende week komt Moerkapelle naar ons mooie complex voor een wedstrijdje om 16:15uur, en we gaan uiteraard proberen om onze goede reeks door te zetten. Moerkapelle gaat dit jaar nog niet echt lekker, en uit hebben we daar ook redelijk eenvoudig gewonnen. Dus de boel niet onderschatten, en zelf lekker gaan voetballen, dan moet het goed komen!

Komt allen kijken!

Maarten v Vliet


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie