0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda 7 – DCV 7
krat sinas

Rohda 7 – DCV 7

Door Beheerder | 29 maart 2014 | Nieuws

Op de dag dat het eerste belangrijke punten heeft gepakt bij koploper DCV1, kregen wij ook onze koploper op bezoek, DCV7.

Voor ons een belangrijke wedstrijd, aangezien wij volop aan het strijden zijn met Floreant voor de 2e plaats.

We moesten deze wedstrijd alleen wel een paar belangrijke spelers missen. Zo waren in de verdediging Willempie en Basinas geblesseerd, Rogier was er niet bij en ook onze oude rot Hendrik was afwezig.

Gelukkig was Nilis wel weer fit genoeg om te kunnen spelen, zei het nog niet top-fit..

Overigens waren wij tot in de tandjes gemotiveerd, Moo (zelf afwezig) had namelijk een kratje bier in het vooruitzicht gesteld als we zouden winnen….. tja, hij kent ons maar al te goed!

 

We begonnen met de volgende opstelling: Vinnie, Rientje, MaartenV, Whiteman, Sebas the captain, Bette, Mikey, Pijpzeiker Rino (werd afgelost door Linge), Nilis, Keessie en Evert. Schilt begonnen te vlaggen en zou 2e helft zijn opwachting maken als werkpaard en intikker.

De taktiek was ook enigszins aangepast. Mikey en Rino/Linge begonnen verdedigend/controlerend op het middenveld om een blok te vormen tegen de aanvallende impulsen van DCV. Evert, Nilis en Bette daarentegen werden verzocht de ruimtes te zoeken tussen de linies, en Keessie was de diepe spits.

 

DCV bleek eenmaal op het velt een wat ingekorte selectie te hebben, ze kwamen namelijk met maar 11 man aanzetten. Overigens zaten de belangrijkste spelers er gewoon bij, dus we zouden zowieso goed aan de bak moeten.

Wel bleek vanaf het startsein dat ze prima kunnen voetballen. Gelukkig kwamen wij zelf scherp voor de dag en hielden de druk goed af. Ook kregen we aardig wat ruimte voorin om onze acties te kunnen maken, en wisten dus ook regelmatig gevaarlijk te zijn.

DCV kreeg uiteindelijk maar 1 echte kans in de eerste helft, maar deze ging via onze goed keepende Vinnie over het doel. Overigens kwam dat ook mede door Whiteman die er met een lekkere sliding tussen ging zitten en een fatsoenlijk schot onmogelijk maakte.

Zelf wisten we een aantal combinaties niet tot grote kansen om te zetten, maar kwamen toch wel op de 1-0 voorsprong. MaartenV nam een vrije trap van een meter of 35, die bij de 2e paal werd neergelegd panklaar op het hoofd van Nilis die zonder twijfelen in kopte!

 

Verder had ook Keessie nog een enorme kans, hij kapte zijn tegenstander uit en schoot met buitenkantje links op de binnenkant van de kruising. De bal viel net voor het doel langs, en hij wist zich nog te positioneren voor de herkansing, maar ook deze niet aan hem besteed, want hier wist de keeper nog net tussen te zitten…

 

DCV was niet verder gekomen dat een paar afstand schoten. Ze kwamen vaak goed door naar het middenveld, maar wisten niet door ons blok heen te combineren waarna de diepe bal werd gezocht. MaartenV en Whiteman hadden hier geen enkel probleem mee en deze diepe ballen waren dus allemaal voor ons!

 

Hierdoor gingen wij vervolgens weer met goede moed de 2e helft in!

 

Na een foutloze eerste helft van MaartenV (als vervanger achterin van Willempie) was het bij de aftrap meteen even schrikken. Maarten kreeg de bal terug gespeeld, maar vergat op tijd de breedte te zoeken, waarna het meteen gevaarlijk werd voor het doel van Vinnie. Gelukkig kreeg de aanvaller de bal niet binnen de palen…

Hierna was het voor ons meteen duidelijk dat we niet mochten verslappen en gingen de koppies de goede kant op.

Al snel wisten wij dan ook de 2-0 te maken. Dit keer was het Keessie die vanaf de rechterkant van de 16 de bal kreeg aangespeeld en deze met zijn linker snoeihard in de verre kruising schoot!

Met deze marge van 2 zakte het bij DCV weg. Ze probeerden het nog wel door achterin 1 op 1 te gaan spelen en alles op de druk naar voren te zetten, maar de echte wil ontbrak. Zelf begonnen wij ook behoorlijk moe te raken, mede doordat niet iedereen al even fris aan de wedstrijd was begonnen.. het werd dus vooral een lange ballen festijn!

DCV zette toen nog eventjes aan en wisten bijna te profiteren nadat Vinnie mis greep op een voorzet. Echter, de aanvaller van DCV schoot voor open doel ruim over…!

Gelukkig maakten wij een kwartier voor tijd nog de 3-0. MaartenV stuurde Bette weg over rechts, en zijn voorzet werd door Schilt binnen getikt.

Een paar minuten later kreeg Schilt overigens nog een kans op de 4-0. Hij pikte de bal voor de voeten van Nilis weg, maar deze schoot hij vervolgens op de paal…

Na dit moment leken wij het ook wel prima te vinden. Het waren vooral lange ballen en veel wegroeien achter vandaan. 

DCV maakte nog wel de 3-1, na een individuele actie van de spits. Wij hadden hem toch de hele wedstrijd goed onder controle, maar een momentje blijkt voor hem voldoende. Overigens gaf hij even daarna nog aan blij te zijn dat Willempie geblesseerd was, want hij was toch wel een lastige tegenstander geweest in de uitwedstrijd…. kunnen wij uiteraard alleen maar beamen, want Willem is natuurlijk de Jean-Claude van Damme van Rohda! 😛

 

Na afloop was het natuurlijk uitgebreid genieten geblazen, aangezien wij op rekening van Moo een kratje konden halen. Overigens haalde ook Vinnie (eindelijk!) nog een kratje, en dus werd daar voor kleedkamer op deze heerlijke dag nog even goed van genoten!

 

De avond krijgt straks nog een vervolg bij ondergetekende thuis waar onder het genot van bier (minimaal 80 stuks voor Whiteman), frituur en wat grote verhalen de dag een mooi slot gaat krijgen.

 

Nu moeten we deze vorm natuurlijk nog wel een vervolg gaan geven, we zijn er immers nog niet. De laatste wedstrijden zijn allemaal tegen lastige ploegen. Zo treffen wij nog Soccer Boys (pittig ploegje), Floreant (onze concurrent voor de 2e plaats) en Gouda (staan 4e, en uit hebben wij daar verloren).

Als wij deze winnend weten af te sluiten is promotie een zekere zaak! Alle reden dus om volle bak de slotfase van het seizoen in te gaan!

 

Als laatste nog even complimenten naar al onze mannen, want er is weer volle bak geknokt voor wat we waard zijn!

Werkelijk niemand heeft verzaakt, weinig weg gegeven en zelf een paar hele goeie doelpunten gemaakt!

Maarten v Vliet

krat sinas


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie