We leken ruim in de bezetting te zitten voor deze zaterdag, maar van ”16” eigen spelers op vrijdag gingen we naar 12 eigen spelers voor zaterdag.

Door onder andere de afwezigheid van Niels Verbaan, Keesie, Bette en Maarten v. Vliet misten we veel spelers met scorend vermogen, dus de vraag was of wij dit als team konden opvangen.
Gelukkig konden we Johan lenen, Tim en de beste man van de B1.

Met 15 man ten strijde dus!

Opstelling: Vinnie, Niels Griff, Witte Willem, Ruben den Boon, Rogier, Maik, Rino, Johan, Shield en Evert-jan.

Moo, Tim, Teunie en de voorzitter startte op de bank.

Na een aftastend begin van beide kanten, was het bij de eerste corner gelijk raak voor Alphia. De bal werd doorgekopt en werd bij de tweede paal tegendraads ingeschoten, 1-0 Alphia.
De wedstrijd was ook na de 1-0 redelijk in balans en beide teams creëerde nauwelijks kansen.
De verdediging gaf niets weg en linksachter stond den Boon junior, die 5x liet zien hoe je een crosspass verstuurt naar de ’16’ van de tegenstander.

De eerste crossbal leverde ook gelijk de gelijkmaker op. Shield ging onder de crossbal door en daardoor zaten de verdedigers van Alphia er ook naast en Evert was als eerste bij de op gestuiterde bal en plaatste hem in de rechterbovenhoek, 1-1.
Lang konden we niet van de voorsprong genieten, want kort daarna stond de spits(van 100 kilo)al een tijdje in buitenspelpositie op de bal te wachten, maar de scheids dacht van niet, 2-1.
De scheids was een bijzondere stugge man! Hij was niet partijdig, maar duldde geen enkele tegenspraak. In de eerste helft kon Niels Griff niets goed doen en in de tweede helft was Moo meer aan het debatteren dan aan het voetballen.

2-1 was ook de ruststand.

We wisten dat we konden winnen van deze gasten, dus moesten we eerst een paar wissels doorvoeren:
Rino moest voor het eerst in 7 jaar op ’10’ spelen ipv op ‘6’. Hij kon t allemaal niet belopen en uit frustratie ging hij rare dingen roepen, dus Rino startte de tweede helft terecht op de bank.
Rogier kon het ook allemaal niet aan en heeft ook hooguit 35 minuten kunnen spelen. Den Boon junior moest naar huis en werd vervangen door Tim. De voorzitter verving Willem achterin.

Alphia kwam superslecht uit de rust. Een breedtepass werd onderschept door Moo en na wat gefrommel kwam de bal uit bij Evert, die hem huizenhoog overschoot.
Zonde, maar Alphia was nog steeds niet bij de les. 2 minuten later nam Johan de keeper onder vuur zonder succes en uit dat duel rolde de bal voor de voeten van Evert, die de bal langs de verdedigers speelde, 2-2.

De 5 minuten na de 2-2 kwam er eindelijk een opleving van Alphia. Een goede redding van Vinnie en een bal van de doellijn door Niels hield de stand op 2-2. Hierna pakte Rohda het iniatief weer op. Vanuit alle hoeken en gaten is geschoten door Teunis en Rino, maar dit leidde niet tot een doelpunt. Zelfs na een aanname en perfecte controle in de 16 kreeg Rino de bal niet tussen de palen.
Een corner bracht redding! Een corner van Johan, die eerder al 3x een corner om zeep hielp, kwam weer terug bij Johan en na een korte solo lag hij de bal terug, randje 16, op Evert die de bal om de verdedigers heen krulde, 3-2 rohda!

Aangezien alleen winnen telt in de beker, ging Alphia vol in de aanval. Direct na de 3-2 kwamen we vreselijk goed weg! Vinnie had weer een ouderwetse grabbelbal en de de spits kreeg het voor elkaar om deze kans om zeep te helpen. Misschien tog verstandig om naar keeperstraining te gaan Rocha?

Na deze kansen heeft Alphia nog wel 8 corners gehad, maar toen die er ook niet ingingen, vloot de scheids maar af.

Een lekkere overwinning, waardoor we weer met vertrouwen de komende wedstrijden in kunnen.

Bij leven en welzijn zal Maarten van Vliet het schrijven van de wedstrijdverslagen weer voor zijn rekening nemen.