F4G 7 feb 15

Rohda’76 F4G – CVC Reeuwijk F4

Door Beheerder | 9 februari 2015 | Nieuws

Revanche…?

Nog geen maand na de 11-2 uit-nederlaag tegen de F4 van CVC Reeuwijk, is hetzelfde team te gast op ons sportpark. Er zijn veel wedstrijden afgelast, maar deze wedstrijd mag op het kunstgras gespeeld worden en kan daarom doorgaan. De hele F4G is compleet, en gebrand op het nemen van revanche. Toch? CVC blijkt nog steeds een heel sterk team. Met een goede keeper. Het ene na het andere doelpunt vliegt er in. In ons goal, dat zo goed mogelijk bewaakt wordt door Tessel. Enkele mooie reddingen zijn helaas niet genoeg. Met de rust kijkt het team tegen een achterstand van 4-0 aan. De peptalk van coach Jimi doet zijn werk. Melissa gaat nu keepen, Nash gaat er nog een stapje extra tegen aan en ook Stan raakt de bal een paar keer mooi. Helaas is het nog steeds niet genoeg voor een doelpunt. Rolinde probeert het wel, maar haar schoten worden door de keeper van Reeuwijk gestopt. Als einduitslag schrijft de scheidsrechter 7-0 op. Vervolgens wordt de voetbalochtend met een prachtige penaltyreeks afgesloten. Aan de verschillende poeiers te zien, ontwikkelen onze voetballers zich wel steeds meer!

Ondanks de nederlaag van deze koude ochtend, ziet de coach In vergelijking met de eerdere 11-2 wel degelijk groei. ‘Deze wedstrijd biedt perspectief voor de tweede seizoenshelft’, stelt hij.

Rohda in het Rood – F4G tegen onze F5

Op woensdagmiddag wordt de inhaalwedstrijd van Rohda F4G tegen Rohda F5 gespeeld. Nadat de wedstrijd van afgelopen zaterdag vanwege het winterweer werd afgelast, zijn de jongens en meiden weer blij om het veld in te kunnen huppelen. De F4G wordt in het rood gestoken vandaag, omdat de tegenstander – hoe raar toch – ook in het Rohdablauw speelt. Volgens de modepolitie, met Fiene als woordvoerder, staat het rood bijna nog beter dan het blauw. Vol optimisme werd er dus aan de strijd begonnen.  Een enorm actieve Roos steelt de show. Het verschil met de matches die gewoonlijk om half negen in de ochtend gespeeld worden, is het duidelijkst te zien bij haar. Waar ze normaal gesproken een steady plaats in de achterhoede vasthoudt, is ze nu voor, achter en in het midden van het spel te vinden. Een bal in haar gezicht en een in de rug waardoor ze letterlijk omgekegeld wordt, deren haar niet. Opstaan en verder gaan! Tegenstander F5 is er ook van onder de indruk. De F4G is overal te vinden, het kluitje van het kluitjesvoetbal begint zich wat te ontwarren. Hiermee krijgt Rolinde wat meer ruimte, die ze graag benut. Op slag van rust lukt het haar om de eerste goal te scoren. 1-0! Met een goed gevoel wordt de ranja naar binnen gegoten.

Na de aftrap van de tweede helft aarzelt Rolinde geen moment. Ze stormt direct naar voren, pakt de ruimte en maakt de 2-0. Meerdere kansen volgen. Melissa is dicht bij een doelpunt, Fiene schiet hem bijna in de kruising… Raf, Stan, Ruben, Nash en Tessel storen de F5 in hun opmars naar de andere helft van het veld. En weer benut Rolinde een van de kansen. Ze maakt de 3-0! Dat laat de F5 toch echt niet over zich heen gaan. Met uiterste inspanning dringen ze toch op, waarna Kevin de 3-1 maakt. Het is de tegenstander van harte gegund. Het was een prachtige gelijk opgaande wedstrijd, in lekker koud winterweer. De drie punten zijn weer binnen!