0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Moerkapelle 4 – Rohda76 7
11111

Moerkapelle 4 – Rohda76 7

Door Beheerder | 19 maart 2015 | Nieuws

Dinsdagavond konden wij voor de herkansing naar Moerkapelle. Na het schandalige verlies van afgelopen zaterdag hadden wij deze avond wat goed te maken!

Helaas brengt zo’n avondwedstrijd wel wat andere problemen met zich mee, we hadden maar 8 spelers van onszelf… gelukkig bleek het halve 6e zin te hebben om mee te ballen en konden ook Chris en Matthijs weer een keertje bij ons aansluiten waardoor we uiteindelijk zelfs met een ruime hoeveelheid wissels zaten!

Bij Moerkapelle bleek het eerst even zoeken, want vanaf de parkeerplaats leek de club ineens verdwenen van de aardbol! Waar eerst 2 beroerde hobbel de bobbel grasvelden lagen was nu een nieuwbouw project gaande. Gelukkig bleek de gezellige oude kantine nog in takt (zo’n gebouw waarbij in de kleedkamers de bieropeners standaard aan de muur hangen… waarom hebben wij dat niet?), waarvandaan men nu naar het mooie uitzicht kijkt van omhoog komende betonnen bouwwerken. Aan andere kant lagen de nieuwe (kunst)velden, dus we konden in elk geval ballen.
We begonnen met Kelvin op doel, achterin Matthijs, Markie, Maarten V en good old Hendrik die na de chaotische wedstrijd de opdracht hadden om wat rust te brengen. Op het middenveld begonnen Jossie, Rino, Mikey en Chris. Voorin Eef en Moo, die volgens de verhalen in de kantine ter plekke zelfs nog groter is dan de keeper van Moerkapelle van afgelopen zaterdag die er geblesseerd af moest na een botsing met Moo.
Vanaf de bank coördineerde Basinas de wissels voor hemzelf, Scottie, Shield en Fredje. White was door zijn blessureleed weer eens de vaste vlagger van de dag.

We begonnen deze wedstrijd meteen al veel beter dan afgelopen zaterdag. Met rust in de verdediging waar het centrale duo goed stond, ballen gingen vaak netjes over de grond, en door veel de breedte te zoeken konden wij al snel richting de 16 van Moerkapelle manoeuvreren. Ook kon Matthijs vaak gevaarlijk vanaf de rechtsback opkomen en schoof MaartenV een aantal keer goed in door het centrum. Rino was zowaar eens verrassend sterk aan de bal op het middenveld en via de flanken konden wij goed de ruimtes vinden. Helaas werd ons spel in de eerste helft rond de 16 meter vooral gekenmerkt door net-niet-assistjes en hoge voorzetten die werkelijk overal overheen gingen. Schoten van afstand werden vervolgens goed geplukt door de keeper die ze volgens een willekeurige speler van Moerkapelle van ARC A1 hadden geleend, al was hij die leeftijd al jaren geleden gepasseerd. Wel keepte hij alsof hij daar had kunnen spelen..
Uiteindelijk was het helaas Moerkapelle dat, in tegenstelling tot ons, wel scherp bleek voor het doel. Na grofweg een 20 minuten spelen was het dan ook raak na een uitbraak die wel heel erg deed denken aan die vervelende tegendoelpunten van afgelopen zaterdag. De enige snelle spits die ze hebben werd diep gestuurd, Hendrik kon de pass net-niet onderscheppen en weg was ie. Voor het doel werd er breed gelegd om een inlopende speler en bam, het was weer gebeurd. De eerste de beste aanval zat er meteen in.
We lieten ons niet van de wijs brengen en wisten niet veel later de gelijkmaker te maken. De ingevallen Basinas kon vanaf links de bal meegeven aan Mikey, die goed weg draaide en van 25 meter raak schoot. Overigens via de rug van de tegenstander waardoor de keeper verkeerd stond, maar dat laten we maar even achterwegen.

Met de rust hadden wij dus het gevoel dat er nog wat te halen viel!
De 2e helft gingen wij dan ook vol goede moed in! Wel stond Moerkapelle wat dieper, waardoor we voetballend minder konden opbouwen en vaker de lange bal moesten zoeken. Hierdoor was ons goede spel van de eerste helft wat moeilijker, maar toch konden wij het bij vlagen nog laten zien. Naast wederom een hoop net-niet momenten was de grootste kans in de 2e helft voor Jos, die door de ingeschoven MaartenV vrij voor de keeper werd gezet. Helaas kreeg ook hij de bal er niet in!
Moerkapelle probeerde regelmatig te counteren. Dit konden wij meestal goed de baas, maar helaas schoot er een paar keer wat tussendoor waardoor Kelvin uiteindelijk 2x moest ingrijpen. 1x dook hij fantastisch voor zijn man op de rand 16 voordat die gevaarlijk werd en de 2e keer was iets vervelender. Een verkeerd terugspeelballetje kon Kelvin maar net tussen springen, waarbij de spits op hem knalde. Bij het vallen kwam Kelvin wat verkeerd terecht waarna hij het veld af moest met een schouderblessure. Een bezoekje aan de HAP was helaas nodig, er bleek uiteindelijk een spier in zijn schouder te zijn gescheurd en hij moet 4 weken rust houden. Hopelijk ben je snel weer de oude kerel! Het vervolg van de wedstrijd werd afgemaakt door Moo, die in tegenstelling tot Rino wel zijn verantwoordelijkheid pakte en de handschoenen aan trok.
Wij probeerden nog een paar keer aan te zetten, maar telkens stranden wij op de keeper of werd de bal over en/of naast geschoten. En wat gebeurt er dan…. dan krijg je 2 minuten voor tijd nog de 2-1 tegen… Wederom een goede counter, speler gaat diep, bal wordt breed gelegd in de 16 naar de 2e paal… doelpunt. Overigens onhoudbaar voor de prima keepende Moo.

Helaas, het mocht wederom weer niet zo zijn… Dit keer smaakte het bier wel een stuk beter aangezien wij best een goede pot op de mat hadden gelegd, al was het missen van o.a. Bette, Nilis en Keessie helaas wel goed merkbaar in de doeltreffendheid van de aanval.. Volgende keer beter!

Komende zaterdag dan maar weer een vervolg, om 16:15uur spelen wij thuis tegen DCV9.
Waarom trouwens wederom om deze belachelijke tijd? Voor aanvang van het seizoen is ons immers verteld dat er wat zou worden gewisseld met de speeltijden zodat wij ook regelmatig halverwege de middag konden ballen, maar dit lijkt men te zijn vergeten bij Rohda… Dit kost toch een hoop omzet? Als wij klaar zijn zaterdag gaat de kantine immers al bijna dicht !!
11111


Activiteiten

 • Mar 09

  Rohda '76 1 - Groeneweg 1

 • Mar 16

  Perkouw 1 - Rohda '76 1

  Activiteit

 • Mar 23

  Rohda '76 1 - VEP 1

 • Mar 29

  Goede vrijdag

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie