Home » Rohda 2 en de jacht op ….

Rohda 2 en de jacht op ….

Door Kees van der Wilk | 1 november 2015 | Wedstrijdverslagen

Na het niet opkomen dagen van het thuisteam van Boshuizen 2 en een vrij weekeinde, was het afgelopen zaterdag weer match-day!

De competitiestart was slecht, met 2 nederlagen en 1 overwinning. De doelstelling van de wedstrijd, was die zoals je bij een selectie elftal mag verwachten: WINNEN.

De aanloop naar de wedstrijd werd gekenmerkt, door het ontbreken van spelers. Door blessures en schorsingen waren er maar 12 veldspelers beschikbaar.  Ook was er een zoektocht naar een keeper, die uiteindelijk werd gevonden in de A1! (bedankt voor het meedoen).

De opstelling was als volgt: Jan-Geert; Luuk, Martin, Mark, Patrick; Edwin, Herman, Koen; Roel, Johan©, Sam. Wissels: Baruch en Chris (niet volledig fit)

De wedstrijd begon, net na het F-jes tijdstip, om 10.30. De 1e helft verdient het niet eens om in een samenvatting beschreven te worden. Na het verliezen van de toss, werd er nog veel meer verloren. Bijna alle duels werden in de 1e helft op kinderlijk eenvoudige wijze verloren. Ballen werden weggegeven. Kortom het was aan de kant van het 2e van Rohda ver onder de maat. Tot overmaat van ramp vielen Luuk en Herman (speelde later nog wel) in de 1e helft ook nog is uit met blessures.

Dit is nog niet de volledige beschrijving van de 1e helft. De ruststand was namelijk 0-2. De eerste tegengoal was een typisch Nederlandse fout, waar een bal rucksichtslos weggetrapt diende te worden, werd er geprobeerd het voetballend op te lossen, maar de Jodan Boys strafte dit feilloos af. De 0-2 is mij even ontschoten. Het enige wapenfeit van Rohda was een puntertje voor Johan na goed afjagend werk.

De toespraak in de rust kende 1 kernwoord: FELHEID

De toespraak had aangeslagen, de spelers van Rohda 2 hadden alle schroom van zich afgeslagen en probeerde aansluiting te vinden op het scorebord. Na wat kansjes gehad te hebben, leidde een vloeiende aanval over 3 schijven (Johan, Baruch en eindstation Roel) tot de 1-2. Daarna was het Baruch die een gelijke stand op het scorebord had moeten schieten, maar de lat besliste anders.

Een vrije trap vlak daarna bracht de 2-2 op het scorebord, al was dit buiten de scheids gerekend. De goal werd afgekeurd, wegens hinderlijk buitenspel. Deze beslissing werd overigens wel betwist.

Maar nog geen 5 minuten, konden alle goede bedoelingen in de 2e helft de ijskast in. De bal werd te lang in de voeten gehouden en daar wisten de jodan boys wel raad mee. Het veld lag open en de 1-3 werd gemaakt.

In het verloop van de 2e helft waren er nog wel kansen voor Rohda, ( bal op de lat van Chris, kansen voor Baruch)maar de uitslag was bepaald. 1-3 Jodan boys, nederlaag 3 van het seizoen.

De reeks van teleurstellende uitslagen, die vorig jaar werd ingezet met een degradatie tot gevolg, werd voortgezet. De titelaspiraties kunnen de ijskast in. Nieuwe doelstellingen (o.a. winnen van de beker) dienen gemaakt te worden.

De pijnlijke conclusie is dat Rohda 2 niet op halve kracht wedstrijden kan winnen. Kinderlijke fouten worden keihard afgestraft en als de strijdlust en scherpte ontbreken zakt het spel van Rohda 2 door de ondergrens.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Sportief 2 om 11.15. De start van de ommekeer?