0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Deel 2: Kees de Jong en Piet Spannemaker

Deel 2: Kees de Jong en Piet Spannemaker

Door Kees van der Wilk | 3 maart 2016 | Nieuws | Rohda 40 jaar

Voor Kees viel er niet te ontkomen aan het blauw en wit. ,,Na een jaar bij voetbalvereniging Bodegraven ben ik bij de oprichting verplicht door mijn ouders overgestapt naar Rohda’76. Ik had geen keus als je vader één van de oprichters is,’’ glundert Kees. Piet vult aan: ,,Ik ben destijds met al mijn vriendjes ook overgestapt van de voetbalvereniging Bodegraven naar Rohda’76. We begonnen in E1. Ik geloof dat we toen direct kampioen werden. Het trainingsveld was op de plek waar nu Albert Heijn staat,’’ duidt Piet de lang vervlogen tijden.

Een carrière van E-pupil tot dragende speler van Rohda’76 1. Van vierkante houten palen en deklat naar ronde aluminium doelen. Van zwarte voetbalschoenen met één, twee, hooguit drie witte streepjes naar sloffen in alle kleuren van de regenboog. Van het hobbelige veld aan de Groene Zoom naar de kunststofsprieten van De Broekvelden. Van een uitnodiging via de papieren ‘aanschrijving’ naar een whatsapp op de iPhone. Ze maakten het allemaal mee. Kees de Jong en Piet Spannemaker. Kees de voetbalstrateeg en kwelgeest voor scheidsrechters. Piet toonbeeld van onverzettelijkheid en ‘spitsenontmantelaar’.

Kees en Piet. Piet en Kees. Geen leden die zich beperken tot het trappen van een balletje. Het Rohda-DNA zit diep in de vezels. Kees waakt als penningmeester over de centen bij Rohda’76. ,,Vroeger hielp ik mijn moeder doordeweeks met het schoonmaken van de kleedkamers. Dan kreeg ik een gulden om te flipperen,’’ diept Kees uit zijn geheugen. Piet – ook lid van het bestuur – beheert de portefeuille voetbaltechnische zaken.
201511251127-2
Het 1e elftal van Rohda’76 waar Piet en Kees samen in speelden


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie