Home » Rohda 2 de laatste thuiswedstrijd

Rohda 2 de laatste thuiswedstrijd

Door Kees van der Wilk | 1 mei 2016 | Wedstrijdverslagen

Het is alweer eventjes geleden dat u iets gehoord heeft over de belevenissen van het 2e elftal van Rohda `76, maar daar was volgens de stukjes schrijver dan ook alle reden toe. De 3 wedstrijden die u gemist heeft kunnen omschreven worden als: BELABBERD. Voor de jonge lezers: dit betekent zwak, maar aangezien dure woorden beter lezen en dit woord meer letters bevatte, gebruikte ik liever dit woord.

U denkt nu, die jongen schrijft wel over hoogtepunten, maar niet over dieptepunten. Daar heeft u een klein punt, daarom eerst een korte beschrijving van de laatste 3 wedstrijden. De wedstrijden waren kenmerkend voor een nergens-meer-voor-spelend elftal. De inzet was zwak, het gemekker richting alles en iedereen nam naarmate de wedstrijden vorderde in alle hevigheid toe en de uitslagen leidde tot nog meer negatieve klanken. De wedstrijden bevatte weinig inzet en het publiek vond het spelniveau om te janken. Al is dit een vrije interpretatie van de schrijver. De uitslagen van deze 3 wedstrijden waren: Rohda-Gouda 3 1-2, Rohda-WDS 2 1-2 en Rohda-Sportlust 0-1.

Misschien bent u nu al afgehaakt als lezer van dit verslag, aangezien er aantoonbaar minder reacties zijn na een negatief verslag, dan na een positief verslag. Vandaar dat ik vanaf dit punt meer positiviteit in dit verslag ga brengen.

Rohda 2 is namelijk blij dat ze voor de 1e keer Peetteam zijn geworden. Al vinden ze het wel jammer dat de vader na de geboorte nog geen wedstrijd meegespeeld heeft en wel bij een ander team mee speelt. En dat dit ook gelijk een supporter minder opgeleverd heeft.

En toen was het zaterdag 30 april. Vroeger Koninginnedag genoemd. Maar nu gewoon 30 april. De wedstrijdselectie kende zoals wel vaker dit seizoen weer een aantal wijzigingen. De selectie zag er als volgt uit: Kok; Berends, L van Waveren, van Daalen en L. Laurens; K. Laurens, van Leeuwen, Verdoold ©; Cerimovic, Bouwman en C. Den Boon. Wissels: R. den Boon, de Bruin, Bottenberg en Hans.

De wedstrijd begon om 11.00. De samenkomst van de spelers van Rohda 2 werd omschreven, door een aanwezige man en vrouw in de kantine, als: Slaperig, pitloze jongens en een elftal dat de avond voor de wedstrijd liever aan de tap hangt, dan fris en fruitig bij een wedstrijd arriveert. Aan de mannen van Rohda 2 om het tegendeel te bewijzen. Doelman Kok hadden ze toen nog niet gezien, want die had ruim 45 minuten extra nodig om zijn roes uit te slapen.

De wedstrijd begon inderdaad feller dan de afgelopen wedstrijden. Het gevoel in het veld, was dat er vanaf minuut 1 voor een overwinning gevoetbald ging worden. Dit was de afgelopen weken wel anders geweest. Rohda 2 was feller dan zijn tegenstander en ook zat er in het veldspel weer iets van de aangebrachte lijnen door trainer Verweij. (Ook de aanvoerder raakte deze wedstrijd de ballen beter, dan de afgelopen wedstrijden. Maar volgens DE supporters was dat niet zo moeilijk.) Dit leverde in het 1e half uur al een aantal kansen op, maar even vaak stond het vizier niet op scherp of werden er voor de goal de verkeerde keuzes gemaakt. Maar geen moment ebde het geloof uit het elftal weg. Telkens werd er weer een nieuwe poging ondernomen.

De totstandkoming van de 1-0 was misschien wel typerend voor de verhoudingen in het veld. Na goed doorjagen op het middenveld en het uiteindelijk veroveren van de bal, kon Sam vrij voor de keeper binnenwerken. Het doelpunt leverde vertrouwen op en werd even later opgevolgd door de meest uitgespeelde aanval van Rohda. Deze uitgespeelde aanval over meerdere schijven leverde de 2-0 op van Baruch. NSV had de 1e helft weinig in te brengen. De 2-0 was ook de ruststand.

De 2e helft begon wat minder dan de 1e. Door positiewijzigingen ontstond er toch weer een moment van wennen aan elkaar. De 2e helft kende ook een wat feller NSV, waarschijnlijk wilde hun trainer toch met een positief gevoel het seizoen afsluiten. Halverwege de 2e helft leverde dit ook de 2-1 op. Waar Rohda nog weleens brak op dit moment, leverde het nu alleen een barstje op en werd er gestreden voor de 3-1. Jongelingen werden ingebracht en gehoopt werd, dat zij zo een positieve impuls konden geven. Technisch onderlegd zijn ze wel, maar het afwerken kan verbeterd worden 🙂

Het slotakkoord was van Tom van Leeuwen die een vrije trap in de bovenhoek schoot. Zo had de training van donderdag gelijk effect. Er werden daarna nog wel kansen gecreëerd, maar doelpunten vielen er niet.

De eindstand was 3-1,  helaas waren de man en vrouw uit de kantine hier geen getuigen van. De gesproken woorden van deze personen zorgde misschien wel voor de motivatie van de spelers van Rohda 2. Al zou je deze conclusie misschien wel scoreboardjournalistiek kunnen noemen. Toch nodig ik deze man en vrouw uit om komend seizoen de peptalks te komen verzorgen!

Om met de woorden van onze oud-aanvoerder te spreken: Winnen is leuk. En dat was aan de sfeer na de wedstrijd te merken!

Dit was het laatste thuiswedstrijd verslag van dit seizoen. Ik dank u allen voor het lezen van alle thuiswedstrijdverslagen en hoop u nog eenmaal als lezer te begroeten. Dit zal pas over een aantal weken zijn, aangezien de laatste uitwedstrijd waarschijnlijk 20 mei gespeeld gaat worden. Dit zal dan tevens de laatste wedstrijd van de trainer en een paar spelers zijn. Komt u dus allen naar deze laatste wedstrijd? Voor de definitieve datum check de Rohda site!