0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 J015-1 scoort er 3 maar wint niet

Rohda’76 J015-1 scoort er 3 maar wint niet

Door Omar Putzu | 6 februari 2017 | Wedstrijdverslagen

Op deze inhaal/beker zaterdag, waarin wij vrij waren van competitie voetbal, hebben wij toch lekker kunnen voetballen. Een oefen wedstrijd, op het eigen veld, tegen een onbekende tegenstander. Oranje Wit J015-2, een 2e klasser uit Dordrecht. Wij proberen als ploeg altijd te voetballen, maar niet elke tegenstander probeert dat ook te doen. Tegen voetballende ploegen zijn wij, in mijn ogen, altijd beter dan tegen harde werkers die op de lange bal spelen. Zo ook vandaag, een voetballende ploeg, die een klasse hoger speelt dan wij doen. Tevens een mooi meet punt, waar staan wij nu, ten opzichte van het begin van het seizoen, toen wij een poging deden om in de 2e klasse promotie poule terecht te komen. Zoals bekend, ipv ”promoveren” naar de promotie poule, degradeerde wij naar de 3e klasse. Vorige week tegen Woubrugge speelde wij 2-2, een laat tegendoelpunt zorgde ervoor dat wij niet de 3 punten mee naar huis konden nemen. De vraag is natuurlijk, hebben wij hiervan geleerd. En hoe doen wij het voetballend tegen, een op papier, sterkere tegenstander?

Jesin vanuit de J015-2 bewust mee genomen voor dit duel tegen Oranje Wit. Lars deed ipv met de J015-1, met de J015-2 mee. Wij begonnen de wedstrijd om 10:45, een kwartier eerder dan in eerste instantie de bedoeling was. Meteen vanaf het eerste fluitsignaal zochten wij de aanval op. Dat was niet eens onverdienstelijk. Vrij snel komen wij op een 1-0 voorsprong. Don is snel, en was zeer lastig af te stoppen voor de defensie van Oranje Wit. Wij zien dat wij er goed langs kunnen komen en proberen de snelheid van Don meerdere maal te gebruiken, zodat hij zorgt dat andere spelers ruimte krijgen aanspeelbaar te zijn voor het doel. Dat lukt en het is Sander Binnendijk die zijn aller eerste doelpunt maakt van dit seizoen. De linksbuiten werkte er de afgelopen weken kei hard voor op de training en het harde werken werkt. Een prima 2-0 na 25 minuten spelen. Oranje wit deed wissels en ze werden iets sterker. Een overtreding op Luc in ons eigen 16 meter gebied, die geblesseerd van het veld moest, werd beoordeeld met een strafschop voor Oranje wit. De onterechte penalty  werd nog bijna gehouden door Menno maar kon er niet goed zijn hand achter krijgen om te penalty te stoppen. Wij zijn de weg kwijt en komen alle afspraken, die wij goed uitvoerde de eerste 25 minuten, niet meer na en deden alles verkeerd wat er maar verkeerd kan gaan. Dat zorgde er voor dat Oranje wit terecht een doelpunt maakte, de 2-2, vlak voor tijd. Dat was behoorlijk zuur, aangezien wij ”comfortabel” voor stonden met 2 goals verschil.

In de rust de neuzen weer de goede kant op gezet, en wij stonden voor een interessante 2e helft. Wij komen goed de kleedkamer uit en scoren halverwege deze helft, via Don, de 3-2. Waar hij in de eerste helft op de exacte zelfde manier voor het doel kwam, maar toen miste, maakte hij deze nu wel af. Tot de laatste 10 minuten is er niets aan de hand, maar die laatste fase van de wedstrijd kunnen wij die focus en scherpte niet houden en geven de ene kans na de andere weg. Wij herstellen ons niet en Oranje Wit scoort de 3-3. Toch zuur, hoe wij een voorsprong op zo een manier weg geven. Want deze wedstrijd hadden wij niet gelijk hoeven spelen. Wij hadden de winst in eigen handen. Maar, daar is het een oefen wedstrijd voor. Grotendeels een prima wedstrijd. Nu zorgen dat wij ook die laatste fase van de wedstrijd, vaak de belangrijkste fase, ook onze focus kunnen houden en een wedstrijd over de streep kunnen trekken. Volgende week wacht ons de titel kandidaat nummer 1. Alphense Boys. De vorige keer verloren wij met 3-0. Zolang wij ons spel spelen voorzie ik een interessante wedstrijd. Gaan wij stunten?


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie