0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » In memoriam Bert Terlouw

In memoriam Bert Terlouw

Door Ad van den Herik | 20 september 2019 | Nieuws

Bert Terlouw is overleden. Hij was in 1976 niet alleen een van de oprichters van onze vereniging, maar hij maakte ook deel uit van het allereerste bestuur en verrichtte tal van andere functies. Een bescheiden man op wie je altijd kon rekenen. Aimabel, betrouwbaar en toegewijd.

Bert heeft zelf niet lang gevoetbald, maar buiten de witte krijtlijnen bleef hij zeer actief. Op zijn conduitestaat prijkten onder andere het regelen van de medische keuringen die vroeger verplicht waren voor de leden. Bert stond te boek als leider van het 3e elftal en lid van de elftalcommissie, een commissie die zich bekommerde om de samenstelling van de lagere elftallen.

In deze digitale wereld is dat nauwelijks nog voor te stellen, maar wie vroeger meedeed aan de toto, kreeg Bert wekelijks aan de deur. Dan haalde hij de formulieren op en leverde die op vrijdagavond af bij de KNVB in Gouda.

De accommodatie en de kwaliteit van de velden, gingen Bert aan het hart. Vele jaren vormde hij met andere vrijwilligers de terreincommissie. In het groeiseizoen hield hij het gras kort en bestuurde hij de maaimachine met grote precisie.

In de tijd dat correspondentie tussen bestuur en leden voornamelijk schriftelijk verliep, nam Bert de verspreiding van brieven op zich. Ook de nieuwsbrief van de Club van Honderd – zo’n 100 exemplaren per keer – kwam dankzij Bert in de juiste brievenbus terecht. Vele seizoenen trad Bert op als scheidsrechter. Het zal dan ook niemand verbazen dat de algemene ledenvergadering iemand met zo’n staat van dienst heeft benoemd tot erelid van onze vereniging. Al die onbezoldigde werkzaamheden leverde hem ook een koninklijke onderscheiding op: lid in de Orde van Oranje-Nassau.  Een meer dan terechte status.

Bert is 80 jaar geworden. We zullen hem missen. Wij wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en andere familieleden veel sterkte om dit verlies om te gaan.

 

Het bestuur

 

Foto: Bert Terlouw (geheel links) als bestuurslid in 1978, geflankeerd door (vlnr) Masson van Wingerden, Dick Verwoerd en Arie Plomp.

 

 


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie