0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » JO16-1 speelt met tegenstander

JO16-1 speelt met tegenstander

Door Omar Putzu | 10 november 2019 | Wedstrijdverslagen

Na lange tijd weer is een update/verslag van het team tot nu toe, zoals de meeste wel weten is de JO16-1 het team dat ( op 4 nieuwe na ) vorig seizoen in de JO15-1 speelde. Wij zijn de uitdaging aangegaan om in de 1e klasse te spelen dit seizoen, en fantastisch genoeg gaat dat ons goed af. Na 6 wedstrijden staat het team bovenaan in de competitie, met 13 punten uit 6 wedstrijden en een doelsaldo van +18 ( 32/14 ) gaat het uitstekend. 4 winst ( ADO 7-1, Meerburg 2-5, Alphense Boys 3-2, Wippolder 10-1 ) 1x onnodig gelijk tegen Wilhelmus en 1x verloren met 3-2 van HVV.

Afgelopen zaterdag wonnen wij van Wippolder met 10-1, een fantastische overwinning op deze laagvlieger. Aan de stand waren wij verplicht om de 3 punten mee terug te nemen naar Bodegraven. Wij willen bovenin mee draaien, dan moet er simpel gezegd gewoon gewonnen worden.  Al vrij snel was het klasse verschil te zien tussen de 2 teams. Wij speelde verzorgt de bal op hoog tempo naar elkaar en waren heel dreigend op de helft van de tegenstander. Dat zorgde voor een vroege voorsprong, Pepijn ( JO15-1 ) scoorde van meter. Voor de rust scoorde Schnider 2x en maakte Sadiq een fenomenaal doelpunt wat de score op 4-0 bracht.

Vorige week stonden wij met rust 2-0 voor zonder dat er veel aan de hand was. Binnen een paar minuten gaven wij het helemaal weg, dus wij moeten er nu voor zorgen, ondanks de zwakke tegenstander dat wij organisatorisch goed blijven staan, onze spel blijven spelen en zeker niet mee gaan met het niveau van de tegenstander.

De JO16 kwam hongerig de kleedkamer uit, op een ongelukkig moment na in de 2e helft waaruit Wippolder scoorde, gaven we geen ruimte weg en waren wij zeer sterk. Wij bleven goed in onze organisatie voetballen en vanuit onze positie spelen. Dat resulteerde in een fantastische Sadiq die strooide met perfecte passes vanaf links en perfect gegeven hoekschoppen waar Schnider 2x uit scoorde. Als trainer kan je daar alleen maar van genieten. Wippolder kon geen weerstand bieden en wij zorgde voor fantastische goals en een hoge score op het scorebord. Schnider heeft 2 doelpunten gemaakt na rust, Tareq, Iza, Jorit (jo15-1) en Bas heeft een doelpunt gemaakt. Vandaag stond namelijk vooral in het teken van het debuut van onze keeper Bas Kwakenaak. Deze goede keeper brak afgelopen zomer zijn enkel en is nu fit genoeg om wedstrijden te keepen. Hij kwam afgelopen seizoen naar Rohda’76 om ons team te versterken, en iedereen is dol enthousiast dat Bas weer terug is na zijn blessure. Iedereen gunde hem na die ellende om de penalty te nemen. Normaliter is dat natuurlijk not done om een keeper een strafschop te laten nemen. Maar in deze situatie een kleine uitzondering. Bas schoot de bal goed binnen, en uiteindelijk werd het 10-1 voor ons. Wij bleven voetballen en lieten zien waar wij voor staan. Zeker als je ambitie hebt als team, dan moet je de punten blijven pakken. Kampioen worden is mogelijk, als toetje promoveer je dan naar de hoofdklasse, en dat zou gezien de klasse van dit team, heel goed bij ons passen.

Komende weken staan er mooie wedstrijden op het programma. Wij gaan naar ONA, Oegstgeest, thuis treffen wij Soccerboys en als toetje treffen wij nog Voorschoten. 4 wedstrijden, 12 punten?

Foto: archief foto Sadiq tegen BVCB


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie