Home » Rohda’76 moet op herhaling

Rohda’76 moet op herhaling

Door Ad van den Herik | 15 december 2019 | Wedstrijdverslagen

Precies 51 minuten duurde de uitwedstrijd van Rohda’76 tegen Kamerik. Tegen kwart voor
vier trok er een hoosbui over sportpark Mijzijde. De scheidsrechter van dienst stuurde de
doorweekte spelers naar de kleedkamer om te schuilen. Enkele minuten later keerde de
leidsman terug naar het veld om vervolgens het predicaat onbespeelbaar aan de grasmat toe te
kennen. En dus moet Rohda’76 op een nog nader te bepalen datum terug naar Kamerik om de
resterende 39 minuten af te werken én om een 2-1 achterstand weg te werken.
In de eerste helft hield het veldspel van Rohda’76 gelijke tred met het weer: bar en boos. Toch
kregen de Bodegravers binnen vijf minuten de kans om de score te openen, maar een kopbal
van Mitchell van Waveren miste voldoende kracht en de juiste richting. Vrijwel direct daarna
liet de Rohda-defensie zich aan de andere kant van het veld in de luren leggen: 1-0. Dat
scenario herhaalde zich tien minuten voor rust: 2-0.
De thee leek Rohda’76 goed te hebben gedaan. Vrijwel direct in de tweede helft zorgde
Jeroen Schouten met een intikker voor 2-1. Daarna liet Pluvius zich van zijn iets te scheutige
kant zien waarna iedereen vroegtijdig de warme douche mocht opzoeken.
Komende zaterdag sluit Rohda’76 de eerste seizoenshelft af met een thuiswedstrijd tegen
Linschoten. Aanvang 14.30 uur.

Foto-onderschrift: na 51 minuten staakte de scheidsrechter de wedstrijd. Foto Ad van den