0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Masson koninklijk onderscheiden

Masson koninklijk onderscheiden

Door Omar Putzu | 26 april 2021 | Nieuws

Namens koning Willem-Alexander overhandigde burgemeester Christiaan van der Kamp een lintje aan Masson van Wingerden. Het had Zijne Majesteit namelijk behaagd dit jaar een koninklijke onderscheiding toe te kennen aan ‘onze’ Masson, onder andere vanwege het vele vrijwilligerswerk dat hij in 45 jaar verrichtte voor Rohda’76.

Vanzelfsprekend ondersteunde Rohda’76 ruim een jaar geleden de aanvraag om Masson koninklijk te onderscheiden. Onze aanbeveling luidde: ,,Als er iemand is die zijn hart heeft verpand aan Rohda’76, dan is dat wel Masson van Wingerden. Hij is vanaf de oprichting in 1976 – zonder onderbreking – als lid én vrijwilliger verbonden aan onze club. Sterker nog, hij was één van de oprichters. Het wel en wee van de gehele vereniging gaat Masson zeer aan het hart.’’

Erelid en eigen laan

In ruim vier decennia is Masson vertakt in alle haarvaten van onze vereniging en vervulde hij tal van functies, waaronder bestuurslid, voorzitter (2001-2008) en lid van de terreincommissie. Een stille werker, een bescheiden man die zich vooral op de achtergrond hield. Maar zijn onbezoldigde inspanningen bleven gelukkig niet onopgemerkt. Erelid was ‘ie al, maar sinds 2008 heeft hij ook zijn eigen laan op ons sportcomplex: de Masson van Wingerdenlaan. Het ‘straatnaambordje’ bevindt zich boven het raam aan de buitengevel van de bestuurskamer. Een terecht eerbetoon.

Minutieuze precisie

Masson was in 1983 ook nauw betrokken bij de bouw van ons huidige clubhuis en de kleedkamers. Ook later bij het beheer en onderhoud van onze opstallen en de accommodatie aan de Broekveldselaan vervulde hij een prominente rol. In die hoedanigheid zag je hem trouwens niet snel in de weer met een rekenmachine. Ook een geavanceerd tekenprogramma op de laptop was niet aan hem besteed. Masson hanteerde het potlood, de passer, een duimstok en bediende zich van staartdelingen. Zeg maar: een man met een voorliefde voor het ambachtelijke werk. Met minutieuze precisie berekende hij afstanden, hoogte, drukbelasting en wat dies meer zij. Dat deed hij bijvoorbeeld ook bij de plaatsing van de tribune in 1999 en later bij de installatie van de rij reclameborden aan beide zijden van het scorebord langs het hoofdveld. Het resultaat mag er zijn. Alles staat strak en waterpas. Allemaal succesvolle projecten die Masson tot zijn indrukwekkende palmares bij Rohda’76 mag rekenen.

Langs de lijn

Ondanks zijn afnemende mobiliteit volgt hij nog maar wat graag de thuiswedstrijden van ons eerste elftal, waarin onder andere zijn kleinzoon Steven Holthuijsen speelt. Masson: namens alle leden van harte gefeliciteerd met deze meer dan verdiende onderscheiding.


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie