Home » MO17 verpulvert Woubrugge

MO17 verpulvert Woubrugge

Door Ad van den Herik | 24 april 2022 | Nieuws

Rohda MO17 staat al een tijdje bovenaan in de ranglijst van de competitie. Want ongeslagen. Woubrugge MO17 staat al een tijdje onderaan. Want nog geen punt binnen geharkt. En tja, als deze twee teams elkaar dan tegenkomen…

Vanwege het begin van de meivakantie mist Rohda een paar speelsters, maar gelukkig springen de jonkies van de mo19 graag bij en hebben we zo toch een mooi compleet team in actie. In de eerste helft wordt er lekker gespeeld. De bal komt amper op de helft van Rohda en keepster Maaike staat dan ook meestal als enige aan deze kant van het veld. De doelpunten, mooie en minder mooie, scoren onze meiden aan de lopende band. Een bijzondere is een penalty, die Maaike neemt. Omdat ze de bal in het net jast voordat de scheidsrechter heeft gefloten, moet ie nog een keer opnieuw. Die tweede poging zat er nog mooier in! Met maar liefst 9-0 gaan we de rust in.

Slordiger
De tweede helft gaat minder soepel. De druk is er af, er wordt wat meer gegaan voor ‘eigen geluk’ en het spel wordt slordiger. Woubrugge geeft geen enkel tegengas. Sterker nog: na het uitvallen van een van de Woubrugse dames spelen we op hun verzoek verder met tien tegen tien. Sophie blijft de superscoorder; zij weet de laatste wedstrijden vaak het net te vinden en in dit soort wedstrijdjes helemaal: vijf doelpunten in de eerste helft en drie in de tweede! Zij krijgt de ballen van alle kanten aangespeeld door het team, de meiden zetten hun spits mooi in haar kracht. De tegenstander wordt er gek van. Gelukkig voor hen maakt de scheids bijtijds een einde aan het potje. Einduitslag: 13-0!

Doelpunten: Elise (2), Tessel (2), Sophie (8), Maaike (p)