0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Veranderingen krijgen steeds meer smoel

Veranderingen krijgen steeds meer smoel

Door Ad van den Herik | 28 december 2023 | Nieuws

Op woensdag 27 december was er al vroeg veel bedrijvigheid in en rond de kantine. Daar startten vrijwilligers met de voorbereidende werkzaamheden om uiteindelijk te komen tot een overkapping en opknapbeurt van het terras en een verbetering van de routing naar de kantine en fietsenstalling.

,,Dit is nu de commissiekamer. Kijk hier staat het bureau waaraan Wijno kan zitten voor zijn wedstrijdadministratie en daar hebben we de kluisjes opgehangen,” wijst Mark de Vos naar de rechter wand. Samen met Robin Lutjes is hij de initiatiefnemer van het volgende verbeterplan bij Rohda’76. De wissel van commissie- en bestuurskamer vormt daar een onderdeel van. ,,De mobiele wand met daarop de sponsoren hebben we hier tegen de muur gemonteerd. Dat staat gelijk netjes,” glundert Robin in wat nu voortaan de bestuurskamer is en bij de ingebruikname van het complex in 1983 nog dienst deed als ballenhok.

Rooien en versnipperen
En hoewel het nog maar om voorbereidende handelingen gaat, vallen de veranderingen ook in de buitenruimte niet negeren. De boom voor de kantine is op een meter lange stam na verdwenen. De verwijdering van het restant volgt later. Werkgrage handen van zwoegende vrijwilligers hebben de coniferen uit de bielzenbak gerooid en versnipperd. De graafmachine die Gromax gratis voor dit doel beschikbaar stelde kwam goed van pas. Net als de hogedrukspuit waarmee het terras en de tegels van de fietsenstalling onder handen werden genomen. De openzwaaiende buitendeur bij de nieuwe commissiekamer is omgezet. ,,En,” zo beklemtoont Mark, ,,We hebben gelijk de laatste klusjes aan de verbouwde kleedkamers in orde gemaakt.”

Stapsgewijs verder
Zoals gesteld: dit waren nog maar de voorbereidende werkzaamheden. De komende periode – te beginnen op zaterdag 13 januari – pakken de initiatiefnemers de verbetering van het terras stapsgewijs verder aan. Zodra dat gereed is volgen de overkapping en de herinrichting van de fietsenstalling.


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie