Home » Dames 1 start de competitie overtuigend

Dames 1 start de competitie overtuigend

Door Beheerder | 18 september 2011 | Nieuws

18-09-2011 12:42

Het eerste dameselftal van Rohda’76 is de competitie voortvarend begonnen. Dames 1 won thuis met liefst 8-0 van Zwaluwen, na een 7-0 ruststand. Daarmee zette Rohda haar inmiddels sterke reeks voort. In de voorbereiding startte Rohda met het Damestoernooi. Daar waren de trainers nog volop bezig met het uitproberen van systeem, positiebezetting en andere zaken. Het toernooi verliep niet echt hoopgevend, wat betreft resultaten. Op het eigen toernooi werd Rohda zesde. Daarna begon het meer officiële gedeelte, met als begin het uitduel tegen Jodan Boys voor de beker. In Gouda won Rohda met 0-2, daarna volgde een bekerduel op eigen veld tegen vijfdeklasser Be Fair. De dames uit Waddinxveen werden eenvoudig aan de kant gezet met 13-0. Met een goed bijgetankt stuk vertrouwen kwam vervolgens Siveo dames 2 (vijfde klasse) op bezoek. Ook dat werd een eenzijdig duel: 10-0.
In het vorige weekend hadden we eigenlijk rust, maar konden we een oefenwedstrijd plannen tegen Zevenhoven, een tegenstander van meer formaat. Vorig seizoen bij ons in de competitie en een degelijke tegenstander. Waar we de eerste test verwachtten, bleek ook dit een eenvoudige opgave: 10-0.
Dan begon zaterdag 17 september de competitie, dames 1 is ingedeeld in een onbekende poule. Alleen Siveo dames 1 is een bekende. De krachtsverhoudingen zouden dus moeten blijken. Wij begonnen met een thuiswedstrijd tegen Zwaluwen. De eerste tien minuten was het nog flink aftasten. Toen Jacky van Leerdam na een goede aanval de score had geopend, was er echter geen houden meer aan. Met echt fantastisch verzorgd voetbal legde Rohda haar tegenstander op de pijnbank. Nog zes treffers volgden op de 1-0 in de eerste helft en de één was nog mooier dan de andere. Claire Kortbeek was flink op dreef, zij scoorde vier keer en haar aanvalsmaatje Eline Rietveld maakte de andere twee treffers. In de tweede helft was het spel beduidend minder, we zochten als team teveel de aanval en stonden niet goed meer in de organisatie. Keer op keer liepen we ons vast en uiteindelijk was alleen Kortbeek nog trefzeker. Desondanks zijn we uiterst content met het vertoonde spel, zeker in de eerste helft bleek dat we echt heel goed kunnen voetballen. Volgende week uit naar Naaldwijk, dan zien we weer verder. De doelstelling is in ieder geval neergelegd: eindigen bij de eerste drie en dan strijden om promotie naar de derde klasse. Met het voetbal wat we tot nu toe hebben laten zien, hebben we daar veel vertrouwen in.