0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Verslag van de BSC site

Verslag van de BSC site

Door Beheerder | 25 september 2011 | Nieuws

25-09-2011 13:47

BSC’68 VERSPEELT TEGEN ROHDA’76 EEN 2 – 0 VOORSPRONG
BSC’68 moest zaterdag in het strijdperk treden tegen Rohda’76, een voor de groen-witten onbekende tegenstander. Onder prachtige weersomstandigheden werd er op het knusse veld in Bodegraven afgetrapt. De Benthuizenaren, met Boyd van Onselen na een schorsing weer in de gelederen, hadden nog iets goed te maken van de vorige week toen Be Fair de punten meenam naar Waddinxveen en begonnen dan ook voortvarend. Dat leverde al na enkele minuten een doelpunt op. Lody Dijkhuizen mocht van rechts een corner nemen. Zijn harde trap kwam aan de andere kant bij Richard Bregman terecht, die Wouter Stuurman de gelegenheid bood om de simpel de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. De Schadenet Boys behielden daarna het initiatief en kregen via Lody Dijkhuizen en Lennart van den Berg mogelijkheden om de voorsprong verder uit te breiden. Beiden konden echter keeper, Jeroen Kok, niet verschalken. BSC’68 was de betere ploeg gedurende het eerste halfuur, maar de doelpunten bleven echter uit. De eerste waarschuwing van de gastheren kwam in de vorm van de kopbal van Jaap Velthuizen, die rakelings naast kopte. Even later was het Arnoud Troost, die een afstandschot door Erik Meijer op spectaculaire wijze over het doel zag worden getikt. De gelijkmaker leek er aan te komen, maar daar dacht Lody Dijkhuizen anders over. Hij zette op rechts goed door naar de achterlijn en zijn puntgave voorzet werd door Wouter van Klink onberispelijk ingekopt. De verwachting was dat de Benthuizenaren hierdoor meer vertrouwen hadden gekregen, maar de werkelijkheid was anders. De groen-witten grossierden in verkeerde passes, liepen van hun posities af en verloren hun duels. Hierdoor kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd, hetgeen met nog twee minuten te spelen voor de rust resulteerde in de aansluitingstreffer. Na slordig wegwerken van de achterhoede werd Chris Nap in de gelegenheid gesteld om de achterstand te verkleinen. Niet lang daarna kreeg BSC’68 tot drie keer de mogelijkheid om deze fout goed te maken, maar de enorme kansen waren echter niet aan de voorwaartsen besteed. Na het rustsignaal stond daarom de stand van 1 – 2 nog steeds op het scorebord. Wat er zich in de rust heeft afgespeeld is niet duidelijk geworden. Maar wat wel duidelijk was, dat de Schadenet Boys er niet meer aan te pas kwamen. De thee was nauwelijks verwerkt of de gelijkmaker was al een feit. Arnoud Troost werd niets in de weg gelegd om het net achter Erik Mijer te vinden. De thuisploeg kreeg daarna nog diverse mogelijkheden om op een voorsprong te komen, maar liet die vooralsnog onbenut. Na een minuut of twintg was het toch raak. De snelle Chris Nap manoevreerde zichzelf in een goede uitgangspositie en wist met een onhoudbaar schot doelman, Erik Meijer, te verschalken. Ondanks wat wisselingen in de veldbezetting waren de Benthuizenaren niet in staat om de wedstrijd een andere wending te geven. Er deden zich nog wel wat halve kansjes, maar die konden door Richard Bregman en Lody Dijkhuizen niet worden verzilverd. De mooiste kansen waren echter aan de voortwaartsen van Rohda’76 voorbehouden. In de stand kwam tot het laatste fluitsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter, de Groenen uit Krimpen aan de Lek, echter geen wijziging meer.Zo keerde iedereen met een groen-wit hart teleurgesteld terug naar Benthuizen, waar op het terras van “ons nieuwe Erf’ in de najaarszonnetje onder het genot van een drankje geprobeerd werd om het leed te verzachten. Zaterdag a.s. speelt BSC’68 om 14.30 uur een thuiswedstrijd tegen Schoonhoven.

Kees


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie