Home » Wedstrijd verslag van de Moerkapelle site

Wedstrijd verslag van de Moerkapelle site

Door Beheerder | 11 september 2011 | Nieuws

11-09-2011 19:01

Moerkapelle 1 niet opgewassen tegen slim Rohda ’76.

Menno verschoor was er deze keer (vakantie) niet bij. Zijn vervanger was de jonge Thijs van Nieuwkoop. Moerkapelle begon gecontroleerd aan de wedstrijd. De bal ging het eerste kwartier veel rond zonder dat Rohda ’76 echt aan het spel kon deelnemen. Na de eerste schot van Moerkapelle zijde was het na een klein kwartier spelen raak. Lips veroverde de bal op het middenveld met een aansluitende goede pass van Brend Hoogma wist Stefan Sallevelt de bal keurig over de keeper heen te spelen. Rohda ’76 werd daarna pas echt wakker. Voor Moerkapelle kwam de gelijkmaker 10 minuten later uit het niets. Na een lange rush van de snelle Troost van Rohda ’76 werd de bal door Nap achter keeper Dubbis geschoten. Direct er na was het met enig geluk voor Rohda ’76 wederom raak. Een verdwaalde voorzet raakte de hak van verdediger Hertog en belande zo voor de voeten van Nap die hiermee wel raad weet. Moerkapelle was na 25 minuten het spel te hebben beheerst even de weg kwijt en had zich zo onverwacht op achterstand laten zetten. Voor rust probeerde Moerkapelle nog op gelijke hoogte te komen. Een schot van verdediger Zijderhand ging net langs de buitenzijde van de paal. Op slag van rust kreeg Hertog voor een te grove overtreding een gele kaart. Ook de nummer drie van Rohda ’76 had deze reeds op zak. In de rust wisselde Moerkapelle spits Verweij voor Kamal Boutasqount. Echter in de tweede helft zou voor Moerkapelle blijken dat een wedstrijd 2 keer 45 minuten duurt. Rohda ’76 dat op zich niet zo’n bijzonder spelletje speelt wist met de snelle Troost en slimme voorhoede spelers er voor te zorgen dat het middenveld en verdediging het eerste kwartier regelmatig verbaasd om zich heen keek. Binnen het kwartier wist Rohda ’76 twee keer te scoren. Een lange bal van achteruit met een goede rush van Troost lagen aan deze doelpunten ten grondslag. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Het was scheidsrechter Hendriks die, na een stevige overtreding op Lips over het hoofd te hebben gezien, die de thuisclub nog trakteerde op een strafschop. Maar dit doelpunt en ook de laatste twee, van beide zijde nog een, waren slechts voor de statistieken. Moerkapelle moest zo ervaren dat voetbal een teamsport is, waarbij op dit niveau een ieder er volledig voor moet gaan en zich ten dienste van het team moet willen stellen. Het collectieve Rohda ’76 liet Moerkapelle op slimme wijze, met een snelle aanvoerder en een behendige spits, zonder enig punt huiswaarts keren. Vandaag werd met  6-2 van Rohda ’76 veloren. Voor Trainer Soechit is er al vroeg in het seizoen flink wat werk aan de winkel. Volgende week wacht al weer de zware wedstrijd tegen Schoonhoven.