Home » Swift Boys 4 – Rohda’76 6

Swift Boys 4 – Rohda’76 6

Door Beheerder | 23 oktober 2011 | Nieuws

23-10-2011 23:34

Een dag nadat Voetbal Internationaal verassend de televisiering won speelde stond de wedstrijd Swift Boys 4 – Rohda 6 op het programma. Aangezien Fred, Maarten, Tim en Jelmer last hebben van blessures, althans dit beweren, en aantal spelers afwezig waren hadden we weer een paar spelers bereid gevonden met ons mee te doen. Uit de A waren Ferdi, Wouter en Dj bereid gevonden met ons mee te doen. Voor de nodige ervaring waren Benjamin Rutjes en Ad van de Herik gescout. Met hun werd rond 13.30 uur de reis naar het immer grauwe Rotterdam ingezet.

Beginopstelling: Ferdi; Coen, Joost, Benjamin, Ruben; Nekka, Ad, Rinze; Rino, Hansie, Dj.
Bank: Wouter, Ronsie en Arne

Rohda stond om 14.30 klaar om te beginnen op het hoofdveld van Swift Boys, dat er overigens weer keurig bij lag. Er was alleen nog geen spoor te vinden van een mogelijke tegenstander. Vijf minuten later kwam de spelers van de tegenpartij langzaam het veld op druppelen. Toen we om 14.40 graag wilde beginnen had de tegenstander nog maar 10 man, zouden ze ons echt zo onderschatten? Rohda begon redelijk slap aan de wedstrijd en dat resulteerde meteen al in een aantal kansen voor de tegenstander, gelukkig hadden hun het vizier nog niet op scherp staan en stond Ferdi goed opgesteld om de ballen te keren. Na een minuut of 10 spelen stuurde Ad met een scherpe pass Hansie zo weg richting goal, zulke kansen kan je aan Hans wel overlaten en hij schoot dan ook geheel tegen de verhoudingen in de 0-1 binnen. De minuten daarna waren vooral weer voor de tegenstander, tot dat Hans zichzelf weer goed vrijspeelde en de 0-2 binnen schoot. Niks aan het handje.

De tegenstander had zich erg vergist in ons en besloot toen toch maar om die 11e speler erbij te halen, toen was het weer 11 tegen 11… Luttele minuten daarna deed Swift Boys ons meteen al pijn door uit een hard schot uit de 2e lijn de 2-1 binnen de schieten. Keeper Ferdi zat er nog wel aan, maar hij kwam kracht, kwaliteit en inzicht te kort om die bal alsnog te keren. Helaas. Swift Boys kreeg hierdoor vertrouwen en ging door waar ze gebleven waren. Na een goede voorzet van Swift Boys was het Ruben Beil die de bal ongelukkig raakte en de bal met de knie knullig het eigen doel inwerkte, wat hem trouwens nog een kratje bier kost vind ik. De tegenstander was weer helemaal blij en wilde Ruben graag hiervoor bedanken. Hij werkte echter niet mee aan de high-five. Met nog zo’n kwartier te spelen tot de rust nam Swift Boys geen gas terug en kwamen ze voor rust zelfs nog op 4-2. Ook het uitvallen van onze Koreaanse aanvaller Rino was een flinke tegenvaller. Hij heeft waarschijnlijk z’n hamstrings gescheurd en sluit aan bij de ziekenboeg.

In de rust werd onder het ‘genot’ van een bakje thee dat vol zat met zwarte stukjes werden er enkele wijzigingen toegepast. Zo kwam Arne in het veld voor de niet heel sterk spelende Coen. Wouter was al in het veld gekomen voor Rino, die meteen ging douchen. Het debuut van Ronsie liet dus nog even op zich wachten.

Na rust was het niet veel beter. Swift Boys combineerde mooi en liep snel uit naar 6-2. Rohda kon aanvallend niet veel terug doen, af en toe was er dreiging maar tot serieuze kansen kwam het niet. Hans kon het niet erg goed vinden met de scheidsrechter van dienst en kreeg op gegeven moment zelfs de gele prent te zien na het blijven zeiken. Toen hij rand van de 16 de bal aangespeelde kreeg schoot hij ineens al zijn frustratie van zich af en schoot de bal keihard vanuit haast onmogelijke hoek binnen de touwen, 6-3. Net toen Rohda er weer in ging geloven scoorde Swift Boys snel de 7-3 end en de 8-3. Benjamin deed met een goede kopbal nog wat terug, 8-4. het enige lichtpuntje in de 2e helft was het debuut van Ronsie in Rohda 6. Hij maakte een frisse en goede indruk al kan zijn conditie beter en kunnen er nog wat pontjes, lees kilo’s, af. Toen de wedstrijd afgelopen was gingen de spelers snel onder de douche en konden we gelukkig weer snel weg uit Rotterdam. Bij Rohda werden er een paar biertjes gedronken en toen ging iedereen al vrij snel naar huis om de zonden te overdenken.

Wat ging er mis: Achterin misten we duidelijkheid de ervaring en kracht van onze mentor Whiteman. Benjamin en vooral Joost deden het erg goed maar waren niet bestand tegen de combinaties van de tegenstander. Ook ontbrak bij vele de echte wil om te winnen. Hier moet echt aan gewerkt worden en ik stel voor om hier professionele hulp voor te zoeken. Het liep niet echt en combinaties mislukten. Er is dus nog meer dan genoeg werk aan de winkel voordat we de platte kar door het dorp kunnen bestellen.