0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Onnodig verlies Rohda´76 1 in Boskoop

Onnodig verlies Rohda´76 1 in Boskoop

Door Beheerder | 6 november 2011 | Nieuws

06-11-2011 12:18

Op deze zonovergoten nazomerdag mocht Rohda’76 aantreden tegen Floreant uit Boskoop, de nummer drie uit de competitie.

Opstelling: Jeroen Kok, Marius Reijsbergen, Jan-Willem van der Marel, Maarten Frouws, Mark van Barneveld, Joost Kwakernaak, Jaap Veldhuijzen, Arnoud Troost, Chris Nap, Nick Winkel en Wim van der Neut.

Wissels: Niels Uithol, Martin Dorrepaal en Joel Branger.

Rohda’76 begon de wedstrijd sterk. Het zette Floreant onder druk, hield ze op eigen helft en wist ze het voetbal te beletten. Naarmate de tijd in de eerste helft verstreek, kwam Floreant meer aan voetballen toe en werd via de counter dreigend. De uitstekend keepende Jeroen Kok hield met een aantal knappende reddingen Rohda’76 op de been.

Ook Rohda’76 kreeg zijn kansen. Chris wist vanaf het middenveld het 16-meter gebied te bereiken en probeerde met een schot de linkerhoek van het doel te bereiken. Deze poging werd goed gepakt door de keeper van Floreant. Rohda’76 probeerde vervolgens via vrije trappen (Wim, Chris) de openingsgoal te maken, maar ook deze pogingen leverden geen resultaat op.

Het onverwachte gebeurde dan toch. Slordig balverlies op het middenveld werd genadeloos afgestraft. Floreant schakelde razendsnel om en wist met een lange bal de spits te bereiken die één op één met doelman Kok niet faalde: 1-0. Een minuut later klonk het rustsignaal.

Na rust een feller, beter voetballend Rohda’76. Dit leverde in de 60e minuut een strafschop op die werd benut door Chris: 1-1.

Bijna had Rohda’76 reden om in korte tijd voor de tweede keer te juichen. Na een knappe actie in het strafschopgebied schoot Wim de bal net voorlangs de goal.

De wedstrijd leek vervolgens in een remise te eindigen. Niets bleek minder waar. In de 86e minuut kwam, na slordig balverlies van Rohda’76 op het middenveld, de bal terecht bij de linkermiddenvelder van Floreant. Na een scherpe voorzet wist de kleine spits van Floreant de bal knap achter doelman Jeroen Kok te krijgen: 2-1.

De resterende 5 speelminuten leverden vervolgens geen resultaat meer op voor Rohda’76. Wel viel nog één kans te noteren. Een lange bal vanaf het middenveld viel voor de voeten van Wim, die bal knap breed legde. Chris had met een schot de 2-2 op zijn voet, maar de bal werd geblokkeerd door een verdediger van Floreant. De goed leidende scheidsrechter blies vervolgens de wedstrijd naar zijn einde.

Rohda’76 had een punt verdiend, maar stond na 90 minuten met lege handen.

Volgende week speelt Rohda’76 tegen Zwammerdam, een oude bekende van vorig seizoen. We hopen op veel steun tijdens deze wedstrijd en zien u graag verschijnen op Sportpark Broekvelden. De aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Chris Nap


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie