0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Verslag van de TAVV site

Verslag van de TAVV site

Door Beheerder | 11 december 2011 | Nieuws

11-12-2011 17:32

Zaterdag 10 december – De laatste wedstrijd van 2011 is door TAVV gewonnen, Rohda ’76 uit Bodegraven werd thuis met 4 – 1 verslagen. Voor rust waren Mitchel en Chiel trefzeker, na rust troffen nogmaals Mitchel en Lyndon doel. De eerste speelhelft van de competitie zit er nu op voor het elftal van Henry Egberts en Henk van Hof, een gedeelde 4e positie op de ranglijst is het resultaat hiervan waar TAVV als promovendus best trots op mag zijn.

Het eerste treffen deze competitie met Rohda ’76 betekende het weerzien van oud-TAVV jeugd- en hoofdtrainer Koos Disseldorp. Vorig seizoen als tweede geëindigd in 4B en zodoende net als TAVV ingedeeld in de 3e klasse. De teams ontliepen elkaar voorafgaand aan de confrontatie in Ter Aar niet veel qua puntentotaal, enkel 4 punten scheidden beide ‘blauw-witten’ op de ranglijst, in het voordeel van TAVV. Noodzaak voor TAVV om de 3 punten in eigen huis te houden en zo verder afstand te nemen, maar nog belangrijker: de aansluiting met de top van het klassement. Interessant daarom ook deze middag de wedstrijd tussen Be Fair en Schoonhoven, na speelronde 12 net als TAVV ook goed voor 19 punten.

De personele problemen bij de selectie zijn de afgelopen week niet afgenomen. Kevin en Robin ontbreken nog steeds, Pim zal ook pas in januari weer op de velden te zien zijn. Hierdoor geen wijzigingen in de basisopstelling ten opzichte van vorige week tegen Soccer Boys. Op de bank wederom Justin en Fanny, aangevuld met Mitch na de wedstrijd van het 2e. Blijkt maar dat TAVV momenteel ‘dun’ zit in haar selectiespelers, waar Rohda ’76 maar liefst 5 wisselspelers op het wedstrijdformulier kon noteren.

Ruim na half 3 floot scheidsrechter Merkestein uit Den Haag voor het eerst op zijn fluit. TAVV wilde direct druk zetten naar voren, maar Rohda ’76 bleek met dezelfde intenties het veld het veld te betreden. TAVV slaagde er niet in rust en lijn in het spel te brengen, waardoor de beginfase voor de iets sterkere en fellere bezoekers was. Een vrije trap voor de Bodegravers werd ‘gelukkig’ niet in eenmaal het strafschopgebied ingeslingerd (zie doelpunten vorige wedstrijd uit bij Soccer Boys), waardoor het gevaar in eerste instantie leek geweken. Niets was echter minder waar, want na het breedleggen kwam alsnog de voorzet en daarop stond TAVV verdedigend niet goed opgesteld. Een van de voorwaartsen van Rohda ’76 kwam achter de laatste linie en de bal kwam tussen hem en de uitkomende Gijs terecht. Laatste was echter te laat, waardoor de 0 – 1 na 10 minuten speeltijd een feit was.

De wedstrijd was nog ‘jong’, maar toch een flinke domper zo vroeg in het duel. Het bleef onrustig en voorin lukte het niet balbezit te houden, daardoor en ook als gevolg daarvan was de aansluiting van het middenveld onvoldoende en legde Rohda ’76 meer aanvallende impulsen op de mat dan TAVV. Met de fysiek maar ook technisch sterke Wim van der Neut als meest vooruitgeschoven middenvelder bij de ploeg van Koos Disseldorp had TAVV de grootste moeite, ook omdat zowel Chris Nap als aanvoerder Arnoud Troost behendige en balvaste aanvallers bleken. Dit leverde ook een aantal halve kansjes op, maar het breekpunt in de wedstrijd kwam na ruim een half uur spelen.

Een snelle uitbraak over rechts na een aanval van Rohda ’76 kwam bij Lyndon terecht. Zijn directe pass in de breedte op Mitchel was perfect op maat en in de daarop volgende 1 tegen 1 situatie met de goalie bleek hij weer scherp en doeltreffend te zijn: 1 – 1. Rohda ’76 leek hierdoor enigszins van slag en TAVV nam na deze opsteker het initiatief in handen. Het volgende belangrijke moment in de wedstrijd volgde al snel. Laatste man van Rohda ’76 had al enkele spijkerharde overtredingen ingezet op de enkels van onder andere Vincent. Enkele minuten voor rust was Marc het volgende slachtoffer na een tackle over de bal op de binnenkant van zijn rechterenkel. Dit leverde onbegrijpelijk zelfs niet eens een overtreding op, laat staan een (donkerrode) kaart, Marc moest wel noodgedwongen vervangen worden door Justin. Maar even laten mocht dezelfde speler alsnog direct vertrekken met rood: Lyndon passeerde hem en al vallend / liggend wist hij nog de achillespezen te raken. Later zou hij toegeven dat hij ‘het even helemaal kwijt was en niet wist wat hem bezielde’. Het leverde wel een ondertal situatie op voor Rohda ’76 en vlak voor het rustsignaal maakte TAVV daar optimaal gebruik van. Een vlijmscherpe counter werd door Lyndon op een presenteerblaadje gelegd voor de mee opgekomen Chiel. Hij verschalkte de keeper van Rohda ’76 in de korte hoek en zorgde daarmee voor de 2 – 1 voorsprong met de rust.

De tweede helft, die pas begon toen het al kwart voor 4 was geweest, startte Rohda ’76 wederom feller dan TAVV. Ondanks het overtal liet TAVV zich opzichtig de kaas van het brood eten en waren de bezoekers gewoonweg de bovenliggende partij door hun inzet. Zorg voor TAVV om gebruik te maken van de ruimte in de voorste linie, want Rohda ’76 ging bewonderenswaardig direct op zoek naar de gelijkmaker. Kansen daarvoor kwamen er ook voor onder andere Mitchel en Mark. Domper was de volgende (zware) enkelblessure aan de kant van TAVV. Nu was het Sander die zijn enkel dubbel voelde klappen en na 10 minuten in de tweede helft vervangen moest worden door Fanny. Naast Kevin en Pim dus nu ook Marc en Sander met een kwetsuur aan de enkel, je zou er bijna iets van gaan denken…

Langs de lijn voelde je dat TAVV snel de 3 – 1 moest maken, want ondanks dat Rohda ’76 niet heel gevaarlijk werd, zou een gelijkmaker de wedstrijd op zijn kop kunnen zetten. Op werkelijk even wonderbaarlijk als miraculeuze wijze viel de treffer voor TAVV aan de juiste zijde van het veld. Mitchel nam een corner vanaf rechts, dus de bal zou uitdraaien (herinnert u zich nog zijn corner vorig seizoen tijdens de kampioenswedstrijd bij Wassenaar? Die kwam vanaf links…). Toch slingerde de bal direct richting tweede paal waar hij zo in het zijnet plofte. Of er nu verschrikkelijk veel effect aan de bal zat of dat de keeper van Rohda ’76 de situatie volledig verkeerd inschatte zullen we wel nooit weten, maar de marge voor TAVV stond op 2 met nog zo’n 20 minuten speeltijd.

Nog maar 4 minuten later was de wedstrijd definitief beslist. Lyndon passeerde zijn tegenstander aan de linkerkant en mocht het 16 metergebied betreden. Zijn doelpoging eindigde hard in het midden van het dak van het doel en zo stond TAVV op een 4 – 1 voorsprong en zou het verzet van Rohda ’76 toch wel gebroken zijn. Toch niet helemaal, want TAVV was niet bij machte om de wedstrijd te dicteren en zo rustig uit te spelen. Er kwamen zelfs nog twee levensgrote kansen voor de bezoekers, waarvan de mooiste na een individuele actie op de binnenkant van de paal eindigde. Lichamelijk ging het TAVV deze middag niet voor de wind, want ook Chiel en Lars (eigenlijk al vanaf de 1e minuut maar noodgedwongen moest hij toch blijven staan) verlieten het hoofdveld trekkenbenend.

Van de 13 gespeelde wedstrijden betekende dit overwinning nummer 7, daar tegenover staan 1 gelijkspel en 5 verliespartijen. TAVV staat nu op een gedeelde 4e plaats (met Be Fair) een heeft 22 punten behaald, doelsaldo van 32 voor en 22 tegen. Nog zo’n seizoenshelft, dan wel ook de punten halen die nu onnodig werden verspeeld (te denken valt aan CVC Reeuwijk thuis, Perkouw thuis en BSC ’68 thuis) en TAVV kan zich zeker als kandidaat voor de nacompetitie profileren. Wat betreft de personele bezetting komt de winterstop voor TAVV geen week te vroeg. Gelukkig is iedereen rondom de selectie hoopvol gestemd over de terugkeer van zowel Kevin als Pim na de winterstop, af te wachten valt nog het lot van Marc en Sander. Met een spelersgroep die op volle sterkte is zal er absoluut nog een leuke tweede seizoenshelft volgen met als competitieafsluiter de confrontatie in Bodegraven met Rohda ’76 op 12 mei 2012.

Volgend weekend zal in de 3e klasse A de inhaalwedstrijd tussen Perkouw en Berkel worden gespeeld. TAVV gaat de lange winterstop in en zal de competitie pas hervatten op zaterdag 21 januari. Berkel komt dan op bezoek in Ter Aar, in Berkel en Rodenrijs leverde de seizoensouverture en 3 – 1 nederlaag op voor TAVV. Scherp en vol revanchegevoelens zal TAVV er in het nieuwe jaar dus staan, ook dan wordt uw support weer op prijs gesteld.

Kees


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie