foto 2

Meer lucht voor Rohda’76

Door Beheerder | 29 januari 2012 | Nieuws

29-01-2012 11:36

Bodegraven – Door een 0-2 overwinning nagelde Rohda’76 opponent Moerkapelle nog vaster op de laatste plaats. En, belangrijker nog, de Bodegravers verschaften zichzelf meer lucht. Door de driepunter nam Rohda’76 enigszins afstand van de gevarenzone.

Rohda’76 opende het ‘zespuntenduel’ slapjes. De thuisclub was de bovenliggende partij. Doelman Jeroen Kok had het in de beginfase drukker dan zijn collega aan de andere kant, maar de Rohda-goalie beschermde zijn domein met verve. Na het openingsoffensief van Moerkapelle kregen de Bodegravers de overhand. Dat leidde tien minuten voor de thee in een treffer. Met een bekeken lobje was Dick van Dam de bejubelde man, 0-1. De gehele tweede helft moest Rohda’76 het stellen met een man minder. Net voor de rust incasseerde Martin Lok namelijk zijn tweede gele kaart. En dat betekende een vroegtijdige aftocht voor de Rohda-verdediger. Ondanks de numerieke minderheid kwam de ploeg van coach Koos Disseldorp in de tweede helft nauwelijks in de problemen. Arnoud Troost en Chris Nap kregen zelfs kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. Uiteindelijk was het Joël Branger die vijf minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde maakte, 0-2. Als Koning Winter zich gedeisd houdt, ontvangt Rohda’76 komende zaterdag buur CVC Reeuwijk. In de heenwedstrijd heersten de plassendorpers (2-0). Het eerste fluitsignaal klinkt om 14.30 uur.