Home » Moerkapelle 1 – Rohda1

Moerkapelle 1 – Rohda1

Door Beheerder | 1 februari 2012 | Nieuws

01-02-2012 19:29

Het is zaterdag 28 januari en de boodschap die Rohda ’76 en Moerkapelle meekrijgen is duidelijk; deze 6-punten wedstrijd moet je winnen om de aanlsuiting te kunnen houden. Op deze manier ging 1 elftal ook het veld in, Moerkapelle. De Moerkapellenaren startten fel. Rohda kwam er niet uit en met Stefan Sallevelt wist Moerkapelle een aantal doelpogingen te creeren. Echter niet gevaarlijk genoeg voor Jeroen Kok en zijn verdediging.

Na een tumultueus begin wist Rohda voor rust nog orde op zaken te stellen. Een fenomenabele ingeving van comeback kid Dick van Dam resulteerde luttele minuten voor de thee in een fantastisch stifje over doelman Patrick Slingeland. Een doelpunt van formaat waarme Rohda rustig de rust in dacht te gaan. Niets was minder waar. De onrustige scheidsrechter was al enige tijd zoekende naar zijn plek binnen de lijnen, wat al voor meerdere onterechte gele prenten had gezorgd. Ook een duel om de bal werd als een overtreding beschouwd en Martin Lok moest zijn tweede gele prent incasseren. Zo hadden de Rohda jongens een kop thee meer te verdelen.

Na de rust was het een oneerlijk strijd. Moerkapelle had hetzelfde strijdplan als in de eerste helft en wilde zo snel de gelijkmaken scoren. Rohda daarentegen toonde zich sterk en onbuigbaar. Hoewel er tien blauw-witten in rode shirts in het veld stonden, leken het er wel twaalf. Moerkapelle kon geen vuist maken en met boers gehak kwamen ze geen steek verder. Rohda was sterk in het veldspel en teamwerk en wist uiteindelijk met Joel Branger een terechte 0-2 aan te tekenen.

Een bewogen middag resulteerde in de terechte driepunter voor Rohda.