0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » WDS 1 – ROHDA’76 1

WDS 1 – ROHDA’76 1

Door Beheerder | 24 maart 2012 | Nieuws

In een prachtig lentezonnetje stond vandaag de wedstrijd tussen WDS en ROHDA op het programma. Ploegen die in het verleden de degens veelvuldig met elkaar kruisten. WDS staat er deze competitie minder rooskleurig voor dan wij, dus een echte 6 punten wedstrijd kun je deze derby zeker noemen.

 

1e helft

Voor beide ploegen staat er veel op het spel. WDS vecht voor haar laatste kans en ook ROHDA kan de 3 punten goed gebruiken om weg te kruipen uit de onderste regionen. Deze wedstrijd staat echter bol van spanning, van goed voetbal is bijna geen sprake. Zowel ROHDA als WDS betraden het veld om zeker geen doelpunt tegen te krijgen waardoor er vele duels op het middenveld plaatsvonden. Waar de blauwhemden soms de duels uit de weg gaan was daar echter vanmiddag geen sprake van. Voor elke meter werd geknokt wat resulteerde in veel duels en weinig mooie aanvallen. Chris was er na voorbreidend werk van Arnoud dichtbij en ook een afstandschot van Egbert mocht niet baten. Dat het aanvalsspel bij WDS ook niet floreert is gezien de stand op de ranglijst geen verbazing. Er werd hard gewerkt, maar uitgespeelde kansen leverde dit niet op. Een 0-0 ruststand was dan ook geen verbazing.

 

2e helft

Na een aantal opmerkelije ruststanden werd het snel duidelijk dat er gewonnen moest worden. ROHDA startte daarin furieus en dat resulteerde in de 47e minuut in een treffer van Chris. Na goed voorbereidend werk van Arnoud schoot hij beheerst de 0-1 tegen de touwen. ROHDA speelde vanaf dat moment een gwonnen wedstrijd. Het had de wedstrijd onder controle, werd niet echt gevaarlijk, maar gaf ook niets weg. Veel duels werden gewonnen en het wachtte was eigenlijk op de genade klap, Deze viel echter niet. Ook WDS was zich ervan bewust dat er punten gepakt moest worden waardoor zij een oppertunistiche speelwijze hanteerde. Dit resulteerde in vrije trappen en corners. Een van die corners werd in de 81e minuut slecht verwertkt waardoor er uit de tweede lijn geschoten kon worden.1-1. Met nog 10 minuten op de klok, leek het beide ploegen door te dringen dat een puntendeling weinig zode aan de dijk zet. Hoewel beide ploegen erin bleven geloven bleef de stand van 1-1 ongewijzigd. Een puntendeling waaruit aan het eind van het seizoen het belang zal blijken.

 

Volgende week treed ons keurkorps aan in een thuiswedstrijd tegen Floreant. Gezien de puntendeling van vandaag zijn 3 punetn een must. Uw steun is hierin van harte welkom.

Tot volgende week.

 

Niels Uithol


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie