0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 1 – Floreant 1

Rohda’76 1 – Floreant 1

Door Beheerder | 1 april 2012 | Nieuws

Op deze laatste dag van de maand stond voor het eerste elftal van Rohda ’76 de thuiswedstrijd tegen Floreant op het programma. Na de 2-1 nederlaag in Boskoop had Rohda wat goed te maken. Floreant heeft de eerste minuten een licht veldoverwicht. Desondanks weet Wim van der Neut in de twaalfde minuut het net te vinden. Na een knappe individuele actie weet hij na lange afwezigheid gelijk weer te scoren voor Rohda. Er komen daarna kansen op de 2-0 maar die valt niet.
Floreant weet namelijk te scoren en zo is de stand binnen een half uur alweer gelijk. Rohda laat het hier echter niet bij zitten en door goed doorzetten van Chris en Dick komt Rohda weer op een mooie 2-1 voorsprong.

Na de rust blijft Marius in de kleedkamer en komt Martin Lok het veld in. Rohda begint sterk aan de tweede helft maar helaas voor Rohda is het Floreant dat na tien minuten in de tweede helft het doelpunt maakt. Ook de minuten daarna heeft Floreant de betere kansen, onder andere door een gevaarlijke vrije trap. Rohda herpakt zich toch en komt weer dichter bij de goal van Floreant. Echter na opnieuw een vrije trap voor de blauw/gele rond het zestienmetergebied van Rohda constateert de scheidsrechter hands in de muur en legt hij de bal op de stip. De penalty wordt benut. Een medespeler van Floreant loopt echter te vroeg in waardoor de penalty overnieuw genomen moet worden. De nummer 9 neemt opnieuw een aanloop, benut ook de tweede mogelijkheid en zo wordt het alsnog 2-3 in het voordeel van Floreant. Rohda gaat daarna iets meer risico nemen door een verdediger eruit te halen en Egbert in het veld te brengen. Dit brengt echter niet het gewenste resultaat. Floreant blijft de betere kansen houden waar Jeroen zijn handen vol aan heeft. In de laatste minuut beslist Floreant alsnog de wedstrijd via een aanval over links: 2-4. Rohda gaat hierdoor strijdvaardig ten onder en weet helaas de punten in eigen huis niet te behouden.

Het blijft onderin spannend als het gaat om degradatie en nacompetitie. Volgende week staat de belangrijke wedstrijd tegen concurrent BSC ’68 op het programma.

Stefan van Daalen


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie