0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 pakt drie zeer belangrijke punten tegen Koudekerk

Rohda’76 pakt drie zeer belangrijke punten tegen Koudekerk

Door Beheerder | 23 april 2012 | Nieuws

Zaterdag 21 april stond Koudekerk op het programma. Het was noodzakelijk voor Rohda om deze wedstrijd winnend af te sluiten. De afgelopen weken hebben we veel te veel punten verloren en hebben we onszelf in een moeilijke positie gebracht.

De opstelling was op een aantal plaatsen gewijzigd ten opzichte van de vorige weken. Deze was als volgt: Jeroen Kok, Marius Reijsbergen, Martin Lok, Jan-Willem van der Marel, Mark van Barneveld, Max Heij, Dick van Dam, Jaap Veldhuijzen, Arnoud Troost, Chris Nap en Joël Branger.

In de eerste helft voetbalde Rohda beter en creëerde veel meer kansen dan Koudekerk. Als je de kansen zelf niet maakt, dan valt het doelpunt meestal aan de andere kant. Dat was ook vandaag weer te zien. Na een half uur maakte Koudekerk de 0-1. Ondanks dat er buitenspel werd geconstateerd werd het doelpunt door de scheidsrechter toch goedgekeurd. Deze stand was ook gelijk de ruststand. Erg zuur, want we voetbalden beter, maar we stonden dan toch weer net als tegen Zwammerdam vorige week achter in de rust.

In de rust werd duidelijk aangegeven dat we op dezelfde weg door moesten gaan als in de eerste helft. Het doelpunt zou dan vanzelf vallen aan onze zijde.

De tweede helft begonnen we sterk. Helemaal aan het begin van de tweede helft werd een corner voor Rohda in het eigen doel verwerkt door een speler van Koudekerk. Vijf minuten later was het weer raak voor Rohda. Arnoud stuurde zijn tegenstander flink het bos in met drie kapbewegingen en schoot vervolgens diagonaal in de bovenhoek. Een schitterende goal!

Alles leek goed te zitten voor Rohda, maar niets was minder waar. Tien minuten na de goal van Arnoud stonden we alweer met 2-3 achter. Naast de twee tegendoelpunten werd ook Marius nog eens van het veld gestuurd met zijn tweede gele kaart. Het zag er weer slecht uit voor Rohda.

Wim van der Neut en Nick Winkel werden het veld ingebracht voor Joël Branger en Jaap Veldhuijzen. Deze fitte krachten konden we erg goed gebruiken, want we hadden nog zeker twintig minuten te gaan.

Met tien man wist Rohda de gelijkmaker te maken. Dick maakte de 3-3 op aangeven van Nick. Vijf minuten later werd weer Nick de diepte in gestuurd binnen het zestienmetergebied, maar werd onderuit gehaald. Hieruit volgde een strafschop voor Rohda. Chris benutte deze en zo kwam Rohda op een 4-3 voorsprong. Er moest nog een kwartier gevoetbald worden, hierin werd vooral gebikkeld en creëerde Rohda nog een aantal kansen. Helaas gingen deze er niet in, want Koudekerk had ook nog de nodige kansen. Gelukkig wist Jeroen al deze kansen te keren en redde hij voor ons de drie punten.

Volgende wedstrijd spelen we uit bij Be Fair. Dit is voor ons opnieuw een zeer belangrijke wedstrijd. We hopen dan ook op jullie steun langs de zijlijn!

Dick van Dam


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie