Home » ROHDA’76 F2 schrijft Clubgeschiedenis

ROHDA’76 F2 schrijft Clubgeschiedenis

Door Beheerder | 27 mei 2012 | Nieuws

Rohda’76 F2 heeft zaterdag 26 mei historie geschreven voor het eerst in het 37 jarige bestaan van de club wist een F pupillenteam in een seizoen de dubbel te winnen.
Want naast het al eerder behaalde kampioenschap, moest er zaterdag gestreden worden in de finale van de KNVB beker district west 2 om de overwinning. Al veel gerenommeerde verenigingen moesten in de vorige rondes de eer aan Rohda’76 F2 laten waaronder in de kwartfinale Be-fair en in de halve finale zaterdaghoofdklasser Ter-Leede.

Op een zonovergoten complex van de vv ’s Gravenzande moest er worden aangetreden tegen de Vlaardingen vereniging vv Zwaluwen en al snel bleek dat Rohda’76 de bovenliggende partij was, na tien minuten was het dan ook Chris Groenendijk die de doelman van Zwaluwen wist te passeren.
Rohda’76 speler Giovanni van Dijk maakte er in 17e minuut 0-2 van waarmee de ruststand was bereikt.
Een eerste helft die overigens 25 minuten duurde in plaats van de normale 20 minuten, want de door de KNVB aangewezen scheidsrechter dacht dat de wedstrijd 2x 25 minuten duurde. In de tweede helft scoorde Chris Groenendijk nog eenmaal en bepaalde hij zo de eindstand op 0-3 een dikverdiende overwinning die na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter door Spelers, Coaches en het talrijke uit Bodegraven meegereisde supporters hartstochtelijk werd gevierd.  Bij de huldiging kregen alle spelers en coaches een medaille en ging de beker met “ de grote oren” mee naar huis.  In de kantine van de club werd er feest gevierd en aan het einde van de middag ging  een ieder moe maar voldaan naar huis.