0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 start overtuigend in drieluik

Rohda’76 start overtuigend in drieluik

Door Beheerder | 20 mei 2012 | Nieuws

In de strijd om het behoud van het derdeklasserschap heeft Rohda’76 een belangrijke stap gezet. De blauwhemden openden de nacompetitie met een 5-0 overwinning op Leidsche Boys. De afgedroogde opponent neemt het donderdag(avond) 24 mei thuis op tegen Kamerik. Op 2 juni spelen de Bodegravers de allesbeslissende wedstrijd in en tegen Kamerik.

De Leidenaren openden sterk tegen Rohda’76. De mannen uit de stad van haring en wittebrood zetten de thuisclub vanaf het begin onder druk. Dat offensief vond veelal het strafschopgebied als eindstation. Dus uitgespeelde kansen had de thuisclub niet te duchten. Aan de andere kant was Rohda’76 bij de eerste de beste aanval wel succesvol. Op een presenteerblad gunde aanvoerder Arnoud Troost de openingstreffer aan de mee opgekomen Nick Winkel, 1-0. De wedstrijd was toen pas 300 tellen onderweg. Het vroege openingsdoelpunt veranderde niets aan het wedstrijdbeeld. Leidsche Boys zocht veelvuldig de aanval, maar het lepe Rohda’76 was in de counter steeds het dichtst bij een treffer. Zo ook na 20 minuten toen een pegel van Chris Nap op de keepershandschoenen van Mustapha al Bial uiteen spatte. De bezoekers mochten ook niet mopperen toen de lat een kopbal van Mark van Barneveld pareerde.

alt

Direct na de wissel van speelveld stelde Rohda’76 orde op zaken. De twee ploegen stonden amper in het veld of Dick van Dam zette zijn handtekening onder 2-0. Vlak daarna toonde Nap zich koelbloedig. Een diagonale bal plukte hij vakkundig uit de lucht en met een subtiel tikje zorgde de spits voor 3-0. Na die riante voorsprong had Rohda’76 weinig meer te duchten van de vierdeklasser en was de wedstrijd in feite gespeeld. Met nog twee rake uithalen maakte Van Dam het perspectief voor de allesbeslissende uitwedstrijd bij Kamerik nog gunstiger, 5-0.

alt


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie